Morgenrapport Mandag

Nikkei +0.43%  Shanghai +1.06% S&P500 -0.00% DAX futures  +0.40%

Coverstoryen til Barron´s forrige uke var et eneste langt argument på hvorfor man bør se på gull og gullaksjer de neste årene. Dette er en svært upopulær trade akkurat nå, og kan by på muligheter hvis inflasjonen tiltar. Kanskje råvaren får et ekstra løft på poltisk uro, som jeg skrev om forrige uke. Hvem vet, jeg har aldri investert i denne sektoren selv, men tar slike anbefalinger til inntekt for synet av vi får en mer ruglete børs det neste året.

Selv om det finnes skyer på horisonten, ligger det an til en sterk start på oktober. I natt kom bekreftelsen på at USA, Mexico og Canada er klare til å signere en ny NAFTA avtale som gir større markedsadgang til amerikanske selskaper, tjenester og jordbruk. Dette kan fort bli modellen Trump bruker ovenfor EU også, der USA ønsker å selge mer jordbruksprodukter. S&P Futures løftet seg med 0.66% i nattestimene.

Oljeprisen mot $100 igjen? Det ser ut som frackerne i USA har truffet et produksjonstak samtidig som sanksjonene mot Iran blir innført. I tillegg er det ingen utsikter til at Venezuela få produksjonen på bena igjen. Det er nesten som man begynner å tro på ryktene om Trump sine kupp-planer mot Maduro, da dette kan være nøkkelen å balansere oljeprisen neste årene. Uansett er det godt nytt for norsk oljenæring, men desto kjipere for India, Kina, Tyrkia, Egypt og Ukraina, som er verdens største oljeimportører. M.A.O Viktige emerging markets får enda en smell.

-/ SEC ÅPNET etterforskning av Elon Musk på mandag og gjorde en deal med han på fredag. Det ble $20 millioner i bot, og må i tillegg si fra seg vervet som styreformann, men han fortsetter som CEO for Tesla. Dette var lommerusk og en liten rapp over hånden for Musk, som kommer til å se aksjekursen stige denne uken. Shorterne håpet vel på mer antar jeg.

-/ ARTIKKELEN som ble mest delt i min feed gjennom helgen, er uten tvil Tim Berner Lee sin “One small step for the web..”. Direktøren for World Wide Web Consortium og MIT professor har satt i gang ett nytt prosjekt som skal utfordre de største aktørene og internett slik vi kjenner det i dag. Gjennom plattformen SOLID skal du som bruker eie dine egne data og forbindelser, noe som vil gi direkte inntekter når man kvitter seg med mellom mannen Google og Facebook.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer