Morgenrapport Mandag

På fredag opplevde Wall Street en tung sesjon, og det skulle forhåpentligvis føre til en lavere åpning i Europa. Dessverre ser det ut til at Asiatiske børser ødelegger denne dynamikken, fordi de har gjort en sterk bevegelse opp gjennom natten. Det betyr at vi åpner flatt eller høyere på Oslo Børs, og investorene må bestemme seg om nedgangen på fredag var kjøpsmuligheten vi fikk, eller om vi skal lavere i ettermiddag.

Mitt drømmescenario var en tung åpning i Europa, som man kunne spillt på longsiden, før indeksene hentet seg inn i løpet av dagen. Det kreves en større ovebevisning for å kjøpe et marked som åpner marginalt opp.

-/ EN TREDJEDEL av alle selskapene på S&P500 listen legger frem kvartalstall denne uken, og på torsdag komme Apple. På fire uker har aksjen falt fra $700 til $609, og beklageligvis vil de ikke kunne si noe fornuftig om Iphone 5 salget før neste kvartal.

-/ ESTIMIZE HAR en god oversikt over estimatene til selskapene som legger frem tall den kommende uken.

-/ STYRKEN I PGS, Dolphin og Polarcus på fredag skyldes kvartalstallene til Schlumberger, som var svært gode. Det er fortsatt uvisst om seismikksektoren har toppet ut, men kommer den ned i dag kan aksjen være et kjøp. EMGS var tung, men i dag kom meldingen om et innsidekjøp på fredag, der en direktør for forretningsutvikling kjøpte 20.000 aksjer på 13 kroner. Det kan markere bunnen i en tynn aksje, men vent å se om andre kjøper først.

-/ FORRIGE KOM produksjonstallene for NCS (Norwegian Continental Shelf) / Olje i Nordsjøen, og de var over -10% lavere enn forventet på grunn av nedetid og vedlikehold. Dette kan gå ut over produksjonsestimatene for Statoil, og ikke bli forundret hvis aksjen er tung de neste ukene.

-/ APROPOS usikre obligasjoner: “En som skulle gå av med pensjon ble overtalt av Nordea til å investere 500.000 kroner i Primorsk Shipping Ltd. gjeld, og har gått på et tap i etterkant”. Really? Her er det så mange forskjellige innfallsvinkler på hva som er galt, atte hjelp! Både tittelen rådgiver i stedet for selger, egnethet hos kunde, illikvid produkt, banken tar initiativet til plassering osv. Godt oppspill til et av kapitlene i boken jeg har skrevet, som for øvrig går i trykken i dag.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer