Morgenrapport Mandag

Morgenrapport Mandag


Nikkei +1.20%  Shanghai -1.12%  S&P500 +0.03% DAX futures  -0.29%

Det blåser, men ikke på vestlige indekser. Det var ikke det store å ta med seg fra handelen på OSE før helgen, men resten av europa viste litt gode takter. Amerikanske indekser kunne nesten ikke handlet flatere, da det var lite nyheter som ga grunn for hverken det ene eller andre. Japan er det hederlige unntaket av fallet i Asia. Kina starter uken med fall på rykter om nye sanksjoner fra Donald, og Hong Kong leder ann, da det ser ut til at byen får gjennomgå ganske kraftig av tyfonen Mangkut.
KPI fra EU og NY Manufacturing fra USA er alt av makro for dagen.

Mens Donald vurderer ytterlige sanksjoner mot Kina, så rører det seg mye i rentepapirene. Grafen over viser ettåringen som setter nye 10 års topper, og dette gjelder for 1, 2, og 6måneders papirene, og ikke minst 2 og 3åringene.
Bank aksjene reagerer på disse bevegelsene, hvor blant annet Goldman Sachs er på sin lengste tapsrekke noensinne. Aksjen har stort sett falt nesten hver dag siden slutten av august, dog totalt ikke mer enn 6%.
Så langt så ser det ikke ut til at det er Kina som har vært storselger av treasuries, noe som defiinttivt er ett ess de har i ermet hvis handelskrigen mot USA skulle tilspisse seg. De sitter tross alt på nesten $1200 milliarder amerikanske statsobligasjoner.
Det mer realististiske mottrekket fra Kina ser ut til å være og sette høye tollsatser på komponenter som er essensielle for amerikanske varer.

Indeksinvesteringer er et nyttig verktøy for mange investorer, spesielt de med en mer passiv holdning til markedet. Det er derimot noen som er i overkant overbevist av at dette er den eneste gode løsningen.
Oversikten fra den tyske hovedindeksen på topp og bunn aksjene siste ti årene viser at var det mange muligheter for å slå, og enda fler til å tape mot, indeksens 94%.
Den største nedsiden ved denne investeringsformen, mener jeg, er hvordan disse agerer ved store og raske fall. Indeksfondene investerer i flokk, i enda større grad enn hedgefondene, og det vil være litt av et race for å komme seg ut av enkelte aksjer når dette bullmarkedet uungåelig engang stanser. Det ser heldigvis ut som dette ikke er noe vi må ta stilling til helt enda, da den mest sammenlignbare økonomiske tidsperioden var i 1994. Så lenge handelskrigen ikke blomster helt ut, så skal dette kunne gå rimelig bra.

Grafen over fra BofA ML viser hvor flyten har gått hvert år siden finanskrisen.
At tech var fjorårets, og sålangt årets vinner burde ikke være ukjent. At Japan derimot ligger på andreplass er langt mer overraskende. Indeksen er ikke mer enn 1.45% opp for året, hvor dagens oppgang på 1.20% blir en stor del av den.

Senatet har en høring imorgen, kl 10 lokal tid, om Fintech. Finansdepartementet i USA har laget en rapport om hvordan man kan dele informasjon og data mellom selskaper slik at effektiviteten øker, og prisene kan bli enda mer gunstige for forbrukeren. Høringen kan følges live her.

Da har ikke tatt for seg problemene som kan oppstå ved at verdens største banker og teknologiselskaper deler all dataen om økonomien din. Sparekonto hos Facebook og fondskonto via Google kan bli spennende.
Facebook har jo allerede startet og innhente dataen din, eller trodde du den nye donasjonsfunksjonen kun var Zuckerbergs ønske om å gjøre verden bedre?

Mvh

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no    Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer