Morgenrapport Mandag

I følge Bank of America vil S&P500 om 42 dager ha lagt bak seg den lengste perioden av uavbrutt bullmarked i historien. Et bullmarked er et marked som stiger uten å korrigere 20% eller mer.  Da er det godt vi har Paul Tudor Jones som i helgen proklamerte at den neste resesjonen blir den verst i historien også.

I følge den legendariske investoren skal rentene og riskpremiumet “mean revert” eller gå tilbake til gjennomsnittet for de siste 250 årene, noe som vil resultere i en massiv nedjustering av aksjer og boliger. FED kan stimulere, men det vil bli som å pisse i havet fordi USA nettopp har brukt opp sin fiskale buffer ved å innføre tidenes skattelette.

Det siste fra Trumpland er at de nå skal legge begrensninger på kinesiske selskapers mulighet til å kjøpe amerikanske selskaper. Dette er de samme reglene både Kina og India har på utenlandsk eierskap, men et klart skritt bort fra den frie handelspolitikken USA har ført frem til nå. Det er vel kanskje en erkjennelse at Kina og India ikke lenger er u-land, men økonomiske stormakter og hovedkonkurrenter på verdenscenen. Resultatet er at det “kan” redusere et oppkjøpspremium på amerikanske aksjer. I tillegg er det verdt å merke seg at det kommer nye innstramminger ukentlig. På et tidspunkt må de sette seg ved forhandlingsbordet.

-/ FINANSMINISTER Siv Jensen er ikke fornøyd med forbrukslån bankene og omgjør retningslinjer til forskrift. Formålet er å legge mer av ansvaret på utlåner at låntager kan betjene gjelden og ikke tar seg vann over hodet. Der står det også at utlåner må hensyn hele gjeldsbyrden til kunden. Dette sammenfaller med opprettelsen av to gjeldsregistre i Norge. Verdt å merke seg at disse ikke er klare før neste år.

-/ DET ER NOK mange av Morgenrapportens lesere som også følger Xtrainvestor og BørsXtra. Teamet der skal snart lansere en ny form for forumøkonomi, der en crypto token står i sentrum. Denne skal brukes til å betale brukerne for å skape / dele innhold, fungere som medlemsavgift og en katalysator for nettverkseffekten som ligger i slike forumer. Inntektene fra forumet skal også tilgodeses de som eier XI tokens. Se denne videoen:

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer