Morgenrapport Mandag

Vi går inn i en spennende uke: I dag skal markedet bedømme hvordan G7 møtet gikk, og spesielt Trump sin nye krig mot Trudeau (mer om det senere i rapporten). På tirsdag skal Trump møte Kim-Jung Unh i Singapore, det kan vel slå begge veier. Onsdag er det FED møte og det er ventet at rentene blir hevet ett knepp til. Torsdag skal ECB møtes og fredag samles styremedlemmene i Bank of Japan.

Midt i mellom dette skal brexitstrategien til Theresa May legges frem for avstemming i Parlamentet. Da har jeg lyst til å sitere et kjært medlem av familien og ivrig leser som kom med følgende avisklipp til meg i helgen:

“Langt på veg glemt i dag er Norges bidrag til det første brexit – det
enorme, undersjøiske Storegga-raset utenfor Nordvestlandet for drøyt
8000 år siden.  Et område på størrelse med Hordaland raste ut fra
eggkanten og ned i havet, tsunamiibølgene beveget seg i en fart av
700-800 km/t og satte store områder under vann.
Det var slik Storbritannia ble en øy, skilt fra kontinentet.”

-/ DET SKAR seg fullstendig mellom Trump og Trudeau på G7 møtet, og avsluttsreplikken til USA sin handelsattache var at det var en spesiell plass i helvete for backstabbere som Justin Trudeau. Dette kan bety eskalering av tariffer og ordbruk i dagene frem over. Husk at det som gjelder Canada, gjelder EU også, fordi de har bilaterale avtaler seg i mellom. Her kan dere lese en long read fra helgen om hvordan Justin Trudeau har slitt med å manøvrere forholdet til Trump i Canada sin favør, og feilet!

-/ FINANSTILSYNET har ingen innvendinger mot at Element utsteder sin Iron Token under norsk jurisdiksjon. Det kan åpne spennende forretningsmuligheter ettersom de tråkker opp denne stien aller først. Selskapet har nemlig åpnet for utstede flere råvarebaserte tokens, hvis prosessen med Iron Token var vellykket. De skriver også at dere erfaring og kunnskap på dette feltet vil åpne flere nye inntektsmuligheter i tiden frem over. Målet er å publiserer et white-paper innen utgangen av juni på www.iron-ico.com

-/ VERDENS STØRSTE produsent av batterier til el-biler gikk på børs i Kina i natt. Selskapet selger flere batteripakker enn Panasonic, og har BMW, Hyundai, Volkswagen, Nissan på kundelisten. Synd at det er litt kronglete for oss å kjøpe kinesiske aksjer, da dette kan være en super investering for de neste 3-5 årene. Jeg tipper det er flere enn meg i verden, som venter på litt mer familievennlige helelektriske biler (SUV, stasjonsvogner, sedaner etc.) som kommer i 2019-2020.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer