Morgenrapport Mandag

Morgenrapport Mandag


Nikkei +1.77%  Shanghai +0.59%  S&P500 +1.74%  DAX futures +0.72%

Den sterke avslutning på uken i USA smitter over til asiatiske markeder.
Nikkei og Hong Kong er i førersetet med 1,7% oppgang. Europa, som hadde en langt mer edruelig fredag, ligger ann til å åpne opp godt over 0,5%. EUs finansministere starter todagers møtet sitt idag, hvor markedet ellers venter på inflasjonstall fra USA og EU, imorgen og fredag.


Kinas president, Xi Jinping, sin fremtid ble forseglet inatt. Kun 2 av 3000 delegater stemte mot grunnlovsendringen som gjør at Xi nå kan sitte i evig tid. Hvorvidt kinas nye keiser klarer å styre skuta like lenge som Mao er noe mer usikkert, de 1,3 milliardene kineserne har et lang mer opplyst samfunn, og spesielt de yngre generasjonene vil nok se på statlig innblanding i skolesystemer og eierstyring med et skjevt blikk.
Kinas handelsminister er forsåvidt ute og gjentar det stort sett resten av verden sier, en handelskrig vil alle tape på, Kina vil ikke starte den, men vil reagere på enhver restriksjon de blir påført av USA.

En av Teslas største fan i analytikerstanden, Adam Jonas i Morgan Stanley, sier nå at det er god timing å hoppe ut av aksjen. Tempoet kontanter brennes i selskapet er fascinerende, samt at Model 3 produksjonen  ikke har kommet skikkelig igang enda. Det hevdes også at økte råvarekostnader og lengre produksjonstid enn ventet spiser opp den allerede lille marginen bilen ville generert, noe som i bestefall gjør Model 3 til et nullsums spill.

Pimco er ute med sin Asset Allocation Outlook. De mener vi er på vei inn i sist fasen av sykelen, og favoriserer blant annet råvarer. Emerging Markets er blant de favoriserte aksjemarkedene, noe som er en tøff call med stigende renter, og således sterk USD.

Ellers interessant å merke seg at AI drevne fond var de største taperne i februar. Fondenes samhandling førte til et enestående fall på 7,3% for februar, og var absolutt en av driverne for den skarpe korreksjonen markedet hadde. Igjen en påminnelse om risken markedet står ovenfor ved de vanvittige mengdene med kapital som er skutt inn i AI, faktor, og mer kompliserte indeksfond.
                             

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer