Morgenrapport Mandag

Morgenrapport Mandag


Nikkei +1.22%  Shanghai +1.25%  S&P500 +1.60%  DAX futures +0.18%


Oslo stakk seg ut positivt på fredag, blant ellers mer blandede indekser i Europa.Mer rolige obligasjonsmarkeder hjalp også amerikanske investorer til å avslutte uken på en pen måte, noe som asia følger idag. Nikkei og fastlands Kina leder ann med litt over 1% oppgang, derav også futures i europa som peker mot en ok start på uken. Tett med makro gjennom hele uken, men kun Draghi sin tale og boligsalg fra USA som er av viktighet idag.

Her er oversikten på Berkshire Hathaway sine største aksjeposisjoner. Buffett satt med nesten $100 milliarder i urealiserte gevinster ved nyttår, og det nærmeste man kommer tech er Apple og BYD.
Buffett sitt populære årlige brev kom ut i helgen, med den sedvanlige rekken med gode sitater. Igjen er han mindre fornøyd med de høye verdsettelsene, som han blant annet skylder på M&A kåte ledere og investment bankere. Buffett sier at han ikke vil riske det han har for det han ikke trenger, noe som har ført til at selskapet sitter med nesten $110mrd i cash, en usedvanlig høy % andel for et investeringsselskap.
Buffett forklarer også sin høy andel av amerikanske statsobligasjoner med at selskapet vil kunne være uavhengig av banker i tider hvor pengemarkedet stanser opp eller blir nærsagt utilgjengelig (ref 08/09).

JP Morgan bemerker seg at økonomene nå ikke lenger løfter vekstanslagene sine, noe som er sterk kontrast til hva som har dominert markedet siden starten av 2017. Veksten har overrasket på oppsiden jevnt over siste 12 månedene, noe som har vært en av de store driverne i aksjemarkedet, dette er en faktor man nok ikke skal lene seg like mye på i inneværende år. Fordelen med mer edruelig vekst er at inflasjonen ikke trenger å bli like faretruende høy, og rentebanen kan holdes ved like. Skulle veksten dog fortsette i samme tempo så må man forberede seg på en bratte rentebane, som allerede forsiktig prises inn idag, 4 rentehevinger er det markedet better på i USA.

Bank of America har listet opp bearmarket triggerne sine, og huket av de fleste unntatt 5 punkter. De legger dog vekt på at makrosituasjonen tyder på at markedet fortsatt har noe ben å gå på, men at man er i siste delen av bullmarkedet.

Ikke gitt at samtlige lesere husker, eller kjenner til Elkem, men for de av dere som gjør det, så kan det bringe en litt nostalgisk følelse å se selskapet gjøre seg klar for comeback på Oslo Børs.

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer