Morgenrapport Mandag

Nikkei -1.30%  Shanghai +0.27%  S&P500 -0.09%  DAX futures +0.01%


Sentiment: Utflating!

Forrige uke satte optimismen på prøve, da alle indeksene hadde tilløp til salgspress på et tidspunkt. De amerikanske indeksene var de mest stabile, og denne uken starter med fortsatt uro i Asia, men det er ikke usannsynlig at det ligger an til et lite comeback i Europa før lunch, men jeg er mer usikker på om vi tangere all-time high de nærmeste dagene. Futures på S&P500 peker på en marignalt bedre åpning på Wall Street i ettermiddag. 

-/ TIL TROSS FOR fadesen med utbygging av Stortinget, har Multikonsult (MULTI) sikret seg oppdraget med Fornebubanen. Byrådet har nå kommet med sin innstilling og håper å ferdigstille prosjektet i 2024. Bystyret må først godkjenne prosjektet, men der møter de liten motstand da alle partiene er for. Multikonsult har falt 10% siden sommeren, men det skulle ikke forundre meg om trenden nå snur ettersom de har fått hånden oppi enda en offentlig pengekrukke.

-/ FLERE FORVALTERE går nå i strupen på pengeinnkreverne og kredittkortbankene i Europa. De mener kjøp og innkreving av gjeld, blir døden hvis finansieringskostnadene øker, noe som alle forventer når ECB kutter i stimuliprogrammet. Dette gjelder f.eks Axactor som lever av å kjøpe dårlig gjeld og kreve inn pengene. De er avhengige av å låne penger i markedet for å finansiere kjøpet av disse porteføljene.

-/ KJØPT GJERNE Finansavisen i dag, der kan dere lese om Rune Madsen og Runestone Capital som vant den gjeveste prisen i Hedgefondverden forrige torsdag, nemlig Eurohedge top alternative investment. Disse tildelingene fungerer som en rangeringsmekanisme relatert til tildelinger fra større institusjonelle investorer. Artig å følge en liten norsk satsning fra “venner og kjente” penger til en suksessrikt hedgefond med over $100 millioner i AUM.

-/ PÅ TORSDAG er det Investor Day på TheFactory Fornebu. Der kan dere få møte ti av selskapene som har vært gjennom akselleratoren som er i ferd med å hente penger. Det blir fellespresentasjoner og 1-til-1 møter etter ønske. Kom gjerne for morgenkaffe, lunch og lærdom. Her finner dere mer informasjon om dagen. 

Mvh
Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer