Morgenrapport Mandag

Nikkei -0.95%  Shanghai +0.32%  S&P500 +0.20%  DAX futures -0.45%


Sentiment: H-bomb!

Dette kan bli en spennende handelsdag, da USA er stengt og risiko flikkes av på nyheten om prøvesprenging av en atombombe i Nord-Korea. Dollaren styrker seg og Nikkei indeksen i Japan faller nesten 1%. Jeg mener spennende i den forstand at aksjemarkedet har absorbert slike hendelser tidligere og steget rett til værs. Hva tror dere? Er det annerledes denne gangen? Trump har sagt at en prøvespregning er en strek i sanden, som Kim Jung Un nettopp har tråkket over. 

Nader Naeimi som forvalter $110 milliarder, mener den geopolitiske risken knyttet til Nord-Korea vil føre til en korreksjon i markedet, men ikke umiddelbart. Det er en stor “dis-connect” i følge han, at vi enda ikke har solgt av i frykt. Han argumenterer med at det ikke skjer over natten, men med en gradvis økning i volatiliteten, som vil få investorene til å skalere ned posisjonene sine og vipps så står vi med bena plantet i en fin høstkorreksjon.

-/ I MORGEN kommer boligprisstatistikken, og analytikerne/økonomenes fremtidstro spriker mye. Noen mener markedet i Oslo skal ned 15% til, mens andre tror prisfallet er ferdig til jul. Husk at denne industrien har vært en soleklar nummer 2 etter oljen når det kommer til investeringer og sysselsetting. Det dreier seg ikke bare om Selvaag Bolig og Solon Eiendom, men aktiviteten i norsk økonomi. Når det gjelder “dårlige lån”, er det ikke fare på ferde før markedet faller ytterligere 10%. Husk at vi prismessig kun er tilbake der vi var for et år siden. De vil si at de som har kjøpt de siste tolv månedene er “under water” på sin investering, men det er ikke mange, da omsetningen var rekordlav i dette prisintervallet. Det var ikke nok boliger til salgs.

-/ KRISTOFFER KVAM, VP Data and Insights hos Telenor har skrevet et ypperlig blogginnlegg om effektene av at vi som forbrukere nå skal kunne eie vår egen data. Det startet med at vi kunne beholde telefonnummeret vårt selv om vi byttet leverandør. Nå kommer turboutgaven der vi eier vår egen bankdata. Vil det føre til 10% fall i konsumpriser?

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer