Morgenrapport Mandag

Nikkei -0.06%  Shanghai +0.91%  S&P500 +0.17%  DAX futures +0.30%


Sentiment: Ny uke, nye raketter!

Natt til søndag lobbet Kim Jung Un to nye raketter inn i Japansk farvann. Det har nå blitt en ukentlig affære, der verdensamfunnet og spesielt de asiatiske motpartene fordømmer kommunistregimet i Pyongyang. Ettersom USA ikke har reagert med opptrapping enda, faller risikoen for ytterligere konflikt, noe markedet vurderer det til også. Snart er ikke dette nyheter lenger.

Både Mario Draghi og Janet Yellen fremholdt hvor viktig det var å beholde de stramme reguleringene som kom på plass etter finanskrisen. Dette gjorde de i hver sin tale på Jackson Hole seminaret forrige uke, i et tydelig spark til Trump som nå skal la bankene trade på kundenes balanse igjen. Markedet har handlet flatt i etterkant, da det ikke ble diskuterte andre store vekstrfremmende tiltak.

Oljeprisen har holdt seg sterk, selv om volatiliteten i aksjemarkedet har økt betraktelig. Denne styrken kan fortsette, da to nye felt i Libya gikk off line i helgen etter at opprørsgrupper tok kontroll over produksjonen. Rart med det; Inntektsbringende felt er mer attraktive mål for terrorister og andre pengetørste grupperinger.

-/ HELGENS GLADSAK var NEL som ble omtalt over to sider i Finansavisen. CEO Løkke er mer optimistisk enn noen gang og lover å doble omsetningen fra Q2 til Q3 som blir presentert 31.oktober. Han mener også at selskapet nå øker veksten betraktelige på grunn av partnerskapet de har inngåttt med det amerikanske gass-selskapet (underselskap av SHELL) og påfølgende subsidier fra staten California. Aksjen toppet ut på 2.90 tidligere i år, og handler nå rett i overkant av 2.50 kroner. Husk at nedsalget til Spetalen var på 2.70 kroner, men nå er kanskje overhenget snart borte.. !?

Investtech har NEL som sin gratis analyse i dag, og peker på motstand rundt 2.76 kroner. Over det nivået, vil det være god oppside i aksjen.

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer