Morgenrapport Mandag

Nikkei -1.10%  Shanghai -0.85%  S&P500 +0.13%  DAX futures -0.00%


Sentiment: Lettelse!

Det var fullt fokus på Nord-Korea problematikken fredag ettermiddag, og det førte til en svak avslutning på uken. De mest kortsiktige ønsker kanskje ikke å bære risiko over helgen hvis det kommer et angrep på atomvåpenprogrammet til Kim Jong Un. Denne posisjoneringen fører til en rar dynamikk, der markedet stiger i lettelse mandag morgen (slik som i dag) hvis det ikke har skjedd noe, eller faller stygt hvis utviklingen forverrer seg. 

Jeg har lest flere som tar til ordet for at Bitcoin er det nye “gullet”,  når investoren flykter til ukorrelerte og sikrere assets. Misforstå meg rett; Det er ingen som tenker at det er “sikrere”, men i hvert fall noe annet enn egenkapitalpapirer og valuta som kan få juling ved krigsutbrudd etc. Det fysiske gullmarkedet er gammeldags og har mistet litt av sin relevans som sikringsinstrument i 2017. I tillegg kan du trade Bitcoins når markedene er stengt i helgene. Kryptomarkedet er åpent 24/7. Før jeg glemmer det… BTC gikk over $4000 i helgen.

-/ DEN STORE nyheten på Oslo Børs i dag er Fredriksen sitt comeback i gjeldsbransjen. Tidligere har han tjent milliarder på Aktiv Kapital, og nå går han inn i et felleskap med Axactor. Selskapet emitterte aksjer og fikk Fredriksen inn på eiersiden av morselskapet med 9.9%. De skal deretter opprette et datterselskap som Fredriksen og Axactor spiltter 50/50. Finansieringen av det nye selskapet er at partene skyter inn 300 millioner kroner hver, og Fredriksen yter diverse kreditter slik at selskapet kan kjøpe gjeld for 3 milliarder. Sterkere kjøpssignal får man vel ikke. Aksjen toppet ut på 3.11 kroner i fjor, og har nå konsolidert rundt 2.50 kroner. Tipper vi på ny all time high før jul?

-/ FÅ MED DERE siste #Pengepodden der Tom snakker med Chris Fasseland i UNG finans, en organisasjon for de under 35 i finansbransjen. Han jobber til daglig med finansiering av kraftprosjekter hos Swedbank.

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer