Morgenrapport Mandag

På fredag ettermiddag tok jeg til ordet for at man kanskje skulle sitte long over helgen. Jeg er sjelden fan av å sitte med risiko over tid, spesielt når børsen er ruglete, men denne gangen virket børsen friskere. Gode arbeidstall fra USA kom som en overraskelse, og et nytt legg opp lå plutselig i kortene. Asiatiske børser er opp +2% i morgentimene nå, og det forventes at Oslo Børs åpner opp. Årsbeste på indedeksen (436) er innen rekkevidde allerede i dag. Det kan selvfølgelig være god disiplin å selge aksjer når vi tangerer årets høyeste notering, men det får være opp til den enkeltes risikoapetitt. Personlig liker jeg markedet svært godt nå.

  1. Sentralbankene er ikke desperate og holder igjen på stimuli.
  2. Makrotall i USA fortsetter å forbedre seg.
  3. ECD og Bundesbank gjør det de kan for å holde rentene i Europa i sjakk.
  4. Investorer / Tradere er tilbake fra ferie, og som jeg skrev på forsommeren. Det vanskeligste scenarioet er hvis børsen er høyere og ingen tør å gå på. I det tilfelle kan markedet fortsette å stige ettersom udnerinvesterte fondsforvaltere “må” kjøpe.
  5. I tillegg er det nok av folk som er bearish, og som går på short posisisjoner som de må dekke høyere. “Fuelling the rally”

-/ SUBSEA OG OFFSHORE relaterte prosjekter har doblet seg i antall de siste tre årene, og er opp 17% hittil i år i følge ODS Petrodata sin database. Dette teller positivt for SUBC, Kværner, AKSO.

-/ GOLDMAN mener ECB kan lansere en annen type redningspakke, der de kjøper obligasjoner i private selskaper for å stimulere til vekst. Hvorfor kun massere rentene på statlig gjeld?

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer