Morgenrapport Fredag

Litt dårligere GDP tall fra Kina, men ingenting å bekymre seg over. Overskriftene i media ser røffe ut, men realiteten er at de fortsatt vokser over 8%, mens vesten sliter mellom 0-2%. Myndighetene i Kina har vist kapasitet og vilje til å foreta dereguleringer og monetær stimulans hvis nødvendig.

Når det er sagt har Oslo Børs steget over +2.5% siden bunnen på Onsdag, og det er kun 3% igjen til årets høyeste notering, noe som får meg til å tro at investorene ikke jager prisene videre på en fredag. Det vil selvfølgelig avhenge av noen viktige kvartalsrapporter i dag.

-/ BANKSEKTOREN er en viktig indikator på temperaturen i økonomien og i dag legger JP Morgan og Wells Fargo frem kvartalstall. Den viktigste rapporten, JP Morgan, er ventet av analytikerne å vise 1.14 USD i inntjening per aksje. Estimize, som aggregerer alle som vil gi estimater, spår 1.19 USD i EPS. Det betyr at den reelle forventingen egentlig er høyere enn hva nyhetsbyråene oppgir. Det blir spennende å se hva resultatet blir.

-/ SKULLE TALLENE blir dårlige, er det kanskje en ide å selge seg ut av DNB og Storebrand, som har steget henholdsvis +4% og +2% siden tirsdag.

-/ OLJEPRISEN faller tilbake i morgentimene pga. svakere kinesisk vekst, og etter en sterk opptur i går er det mulig traderne tar en pause i PGS og SUBC også.

Mvh

Richard Paulsen

Kommentator

Nordnetbloggen.no  /   Richardpaulsen.no /  Morgenrapport.no

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer