Morgenrapport Fredag

I følge finansmedia ble markedet “skuffet” over at Ben Bernanke ikke kom med klare uttalelser om ny finansiell stimuli under sin høring i kongressen i går. Veldig skuffet ble dog investorene ikke, med tanke på at S&P500 var ned -0.01%. Asiatiske børser er noe tyngre, men i mine øyne er det kun en naturlig pustepause etter en sterk bevegelse tidligere i uken. Det er ikke slik en skikkelig “risk-off” sesjon ser ut, noe vi kjenner fra forrige uke. Frykten har avtatt til fordel for håp, og da skal man kanskje kjøpe svake dager..

-/ KLAR TALE FRA MERKEL I GÅR: EU har allerede verktøy på plass for stabilisere eurosonen, og Tyskland er villig til å ta disse i bruk. Hun sikter da til LTRO fasiliteten og muligheter for direkte lån til medlemslandene.

-/ DET SVINGER PÅ BØRSEN. Seismikkselskapet EMGS er ned –20% og opp +20% på litt over en uke.

-/ FLERE NEGATIVE kommentarer på Archer etter profit warning fra Haliburton. Marginene dropper –5% eller mer onshore USA, spesielt knyttet til  kostnadene ved fracking. Det er ikke en direkte read-through til Archer sine landbaserte operasjoner, og vi så derfor aksjen stige gjennom dagen i går etter en lav åpning.

-/ I GÅR NEVNTE jeg nei den negative oljelagerrapporten og utsiktene for tankratene. Frontline falt –3% ekstra på Wall Street etter at Oslo Børs stengte i går. Her skal man være forsiktig akkurat nå.

-/ PÅ ET TIDSPUNKT vil vekterstreiken være over, og da kan det komme momentum inn i Norwegian aksjen. Selskapet la frem gode trafikktall tidligere i uken, som viser at de tar markedsandeler samtidig som billettprisene er på vei opp. Hva med fuelkostnadene? De har kommet kraftig ned pga. Oljeprisfallet..

-/ KINA ER TIENDE nasjonen som har kuttet renten i år. Fin oversikt.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer