Morgenrapport Fredag

Svakere i Asia, og det er faktisk største fallet i øst på tre uker. Oslo Børs kommer nok til å åpne ned, og hvis det ikke kommer ett generelt løft i Europa i løpet av dagen, kan det presse frem flere selgere. Husk at det er mange som sikkert har vært long over nyttår, og nå befinner seg på feil side av en trade. Jeg tror fortsatt vi får et Januarrally, men det kommer til å starte fra et lavere nivå. I tillegg spådde jeg at disse to dagene før helgen kunne bli svake.

Crudeoil falt -3% i går på opphevelse av en blokkade i Libya. Det betyr 350.000 fat olje om dagen som snart kommer online. Citibank har satt et prismål på Brentoljen på $98 for 2014, og det er $9 lavere enn dagens nivå.

 

-/ TØRRBULKAKSJENE fikk juling i går etter et ti prosent fall i capesize indeksen. Spotraten ligger nå $35.000 dagen, mens Januar forward kontrakt ligger på $20.000. Aktørene forventer altså et kraftig fall de neste ukene. Nesten 40% ned. Golden Ocean kan falle videre, og her gjelder det å smøre seg med tålmodighet. Det kommer en trade på oppsiden når spotraten og forward konvergerer, dvs flater ut. 

-/ INVESCO går inn med 300 millioner kroner i Idex på kurs 5 kroner. Dette er den samme store internasjonale investorene som har spyttet inn penger i ThinFillm også. Sluttkurs på Idex var 6.50 kroner i går, og Invesco får således en god rabatt. Det er ikke gitt at kursen skal ned dit nå i det åpne markedet, ettersom Invesco ikke kommer til å snu seg rundt å selge for en krone eller to gevinst. De er nok in it for the long run. Jeg vil si at denne transaksjonen er positiv. Nå har de fått ny frisk finansiering og en sterk investor i ryggen.

-/ ÅGE KORSVOLD forlater Orkla, og jakten på en ny sjef fortsetter. De har nå hatt fem administrerende direktører på åtte år, som har fått generøse lønnspakker og fallskjermer. Selskapet klarer fortsatt ikke å vokse, og jeg lurer på hva Stein Erik Hagen tenker om mandatet til neste sjef han ansetter. Noe drastisk må gjøres, aksjekursen er ned siden 2009, i samme periode der Oslo Børs har doblet seg. 

Her kan dere lese en 66 siders slidedeck fra JP Morgan Asset Management om økonomien, aksjer, obligasjoner og hvordan de ser prisene frem over.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer