Morgenrapport Fredag

Da legger vi bak oss den beste januar måned for S&P500 siden 1989, og Oslo Børs er opp 5.5%. Selv om det er fristende å trade aksjer etter kalenderen, ser jeg fortsatt ingen grunn til at dette skal snu ned. Se på volatilitesindeksen (VIX) som er på historisk lave nivåer. Jeg har sett flere argumentere for at man skal kjøpe volatiliteten, basert på chart og lave nivåer, og til det sier jeg; En volatilitetsindeks er ingen aksje, den har ingen fundamental verdi eller nivåer der den blir interessant i forhold til en direkteavkastning (utbytte). Selvfølgelig kan VIX indeksen falle videre i flere år uten at noen må bry seg! Det er et barometer for frykt, og nå er frykten fraværende fordi viktige utfordringer er løst.

Kl 14.30 i dag kommer non-farm payrolls, og det er ventet 180.000 nye arbeidsplasser. Over 200k vil selvfølgelig være positivt for markedet, men investorene blir ikke skremt før tallet kommer inn under 100.000. Det vil være en klar negativ overraskelse, og skape kortsiktig støy. Min spådom er “Inline” tall og oppgang for aksjer frem mot helgen!

 

-/ SPILLET RUNDT balansen til NAUR er i gang, og Arne Fredly fornekter seg aldri; Han krever at gjelden skal kunne konverteres til aksjer på 10 øre stykke. Det betyr at tidligere egenkapital/aksjonører, blir verdsatt til 50 millioner kroner, og så skal 2 milliarder kroner i obligasjoner konverteres til aksjer. Altså ikke mye igjen til eksisterende aksjonærbase.

-/ KL 15.30 I GÅR steg Archer plutselig 6% og volumet økte betraktelig. Jeg husker jeg så chartet og tenkte at her var det kommet en nyhet, men ble overrasket at det ikke var meldt noe. Tydeligvis var det rykter om en forestående transaksjon eller lignende, som sendte aksjen opp, bare synd det viste seg å være en negativ nyhet; De kom med et resultatvarsel og annonserte en emisjon på 1.5 milliarder kroner til kurs 5.46 kroner. Det er 20% lavere enn sluttkurs i går.

-/ I GÅR SÅ sjefsøkonom Steinar Juel “krisetegn i norsk økonomi” og mente at “det kan sprekke om 10 eller 20 år.” Den spådommen er det ingen som kommer til å tjene penger på, og i dag er han i finanspressen igjen med et godt råd om å leie i stedet for å eie! Lurer på hvilken statistikk han ser på som viser at det har lønnet seg å leie bolig i “10-20 år” i stedet for å eie…

-/ I MINE ØYNE er Libor skandalen underrapportert i finansmedia. Det dreier seg om manipulering av renter som påvirker $300 trillioner. Bloomberg har skrevet en lang og god artikkel om hva som skjedde, god tips til fredag eller helgelektyre.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer