Morgenrapport Fredag


Nikkei -0,75%  Shanghai +0.29%  S&P500 -0.16%  DAX futures +0.15%

Aksjemarkedet setter nye rekorder til tross for Coronoviruset og et historisk ruglete valgår i USA. Ser dere på grafen ovenfor, så viser den snittutviklingene i aksjemarkedet basert på hvilket år av presidentsyklusen vi befinner oss i. Cirka 119 år med statistikk viser at det svakeste året, er valgåret. Mye usikkerhet preger begynnelsen, fordi alt virker uoversiktelig. Når endelig kandidatene er klare fra hver sin kant, så stiger markedet på alle lovnadene de serverer publikum. Høsten kan mao. bli bra.

Det går nesten ikke en dag uten at vi leser om forvaltere eller politikere som ber investorene holde seg unna oljeaksjer. Den unisone fordømmelsen kan enten være rett, hvis hele oljeindustrien blir avviklet de neste tyve årene, eller så bommer man på timingen og det oppstår fantastiske investeringsmuligheter. Jeg er ikke helt sikker på om vi er der at sektoren er kjøpeklar enda. Husker dere forøvrig da oljefondet i mars 2019, altså for ett år siden,fikk lov til å selge seg ned i store oljeselskaper? De mente fondet, og landet, hadde for stor systematisk risiko ved at både inntekter og avkastning skulle komme fra oljesektoren. I retrospekt viste dette seg for å være en lur avgjørelse av Siv Jensen og Yngve Slyngstad.

-/ BJØRN KJOS og kompanjongeninngår en derivatkontraktpå 5 millioner aksjer i Norwegian. Posisjonen har en nominell verdi på 200 millioner kroner. Det er ikke småpenger, og gjør at de øker eksponeringen sin med nærmere 30%. Da har du tro på selskapet det kommende året, og et meget sterkt signal til oss som ikke kjenner Norwegian liket godt.

-/ IKKE OVERRASKENDE gjør Tesla en emisjon etter dobling av aksjekursen på en måneds tid. I går gikk de til markedet og spurte om $2 milliarder, noe som ble plassert på en kort time. Kursen steg 10% i etterkant til $802.

-/ DET ER sikkert mange som har fått med seg at Bitcoin handler over $10.000 igjen, og Ethereum har doblet seg hittil i år. I den anledning inviterte jeg analytiker Bendik Schei inn på Kryptografen Podcastog snakket om hvordan analysere Bitcoin og fremveksten av helt nye spareprodukter som gir over 6% årlig rente. 

Mvh

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no/BizBot.no/Kryptografen Podcast

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer