Morgenrapport Fredag

Nå begynner spenningen rundt kvartalstallene å roe seg ned, ettersom banksektoren og de største teknologiselskapene har levert. De fleste store i Norge kommer i løpet av de neste 1-3 uker. Jeg ser ikke helt hvordan et norskt selskap kan ødelegge totalsentimentet, men vi kan selvfølgelig oppleve store svingninger i enkeltaksjer. Jeg forblir bullish, og tror aksjer fortsetter videre opp til vi møter veggen en gang før sommeren. Gjeldstakforhandlingene i USA er utsatt i 3 måneder, noe som kan få finansjournalistene til å fokusere på det stigende aksjemarkedet i stedet for uttalelser fra politikerne.

-/ ETTER BØRS i går ringte meglerne i Arctic rundt i markedet for å kjøpe 15 millioner aksjer i Songa for Frederik Mohn. Prisen han ville betale var 6.50 kroner. Han virker bull på selskapet, og det er godt mulig han får rett, men er det ikke urovekkende at et riggselskap har falt fra 32 til 6 kroner de siste to årene? I en periode der andre riggselskaper betaler ut store utbytter på grunn av rekordhøye rater…

-/ JEG HAR en følelse av at denne finansieringsrunden i NAUR kunne vært gjennomført på en bedre måte. Har ledelsen underkommunisert med markedet? Alle visste at det skulle komme en ny runde, og da er det merkelig at aksjen kollapser på den måten. De skal riktignok vanne ut eksisterende aksjonærer med 25%, men skal aksjen ned 65% av den grunn?

-/ I SEPTEMBER 2012 hadde oljefondet aksjer i Apple til en verdi av 27 milliarder kroner. Aksjen har falt 35% siden den gang. Lurer på om pensjonsfondet vårt har klart å selge seg ned…

-/ BANK OF AMERICA mener at den store rotasjonen ut av obligasjoner og inn i aksjer allerede er i gang og peker på den store økningen i aksjefondstegninger hos private. I tillegg mener de at GDP og inntjeningsestimatene for 2013 er lave, noe som kan føre til en overraskelse på oppsiden.

-/ MED FARE for overfokus på Warren Buffet denne uken, tar jeg med denne siste fordi det også omhandler hjertebarnet mitt; indeksfond vs. forvaltede fond. Buffet gjorde et veddemål om at Vanguard Admiral, som er et rent S&P500 indeksfond, ville slå fem av de beste hedgefondene over en ti års periode. Det har kun gått fem år, men indeksfondet har allerede banket de alternative investeringene ned i støvlene. Vanguard Admiral er opp +8.7%, mens snittet av de fem andre er -0.13%.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer