Morgenrapport Fredag

Nikkei -0.39%  Shanghai-0.7%  S&P500 +0.00%  DAX futures -0.20%

I dag er det Black Friday, årets største handelsdag. Uansett hvor teit du synes dette er, kommer omsetningen til å være svært viktig for detaljhandelen og de børsnoterte utgavene. Her får de loddet stemningen før julerushet, prispunktene til konkurrentene og forhåpentligvis litt kjærkommen omsetning. På mandag kommer statistikken fra de amerikanske butikkene, noe som vanligvis flytter markedet den ene eller andre retningen.

Mediene har forsøkt å skape et inntrykk av at risikoen i markedet har økt som følge av at Trump underskrev Hong Kong Bill, som forøvrig hadde overveldende flertall i kongressen. Noen tenkte vel at Kina faktisk kom til å gjengjelde dette i form av økonomiske straffetiltak. For det første har Kina allerede senket guarden i Hong Kong og gitt demokratibevegelsen flere seire, for det andre kommerde aldri til å ofre økonomien på mainlandfor å straffe et annet land fordi de støtter en bevegelse i satelittstat. Hong Kong børsen faller tilbake -2%, men Tokyo som er den største børsen i Asia faller kun -0.39%. Futures på S&P500 peker på en åpning -0.29% lavere i ettermiddag. På månedens siste dag, tror jeg ikke de kommer til å sende indeksene mye lavere enn de er nå.

-/ RYSTAD ENERGY hevderi sin siste rapportat energimarkedet i USA kan være i balanse allerede neste år. Dette som følge av massiv økning i både oljedrilling og fornybar energi. Det er første gang tilbudet matcher etterspørselen siden mai 1982. i 2030 spår Rystad at det vil være 30% overskudd på produksjonen. Cheap energy here we come.

/ HELIOGEN som er backet av Bill Gates,ønsker nå å sette rekord i varme/energi produksjon på en installasjon for solpaneler.Den forrige rekorden til selskapet var 1000 grader celsius, men nå sikter de inn på 1500 grader konsentrert solvarme. Dette er mer enn nok til å drifte fabrikker for sement og aluminiumsproduksjon.

Tre lyttetips for helgen:

Mvh

Richard Paulsen

Nordnetbloggen/Kryptografen/BizBot

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer