Morgenrapport Fredag

Nikkei +0.11% Shanghai +0.05%S&P500 +0.27% DAX futures -0.00%

Aksjemarkedet falt tilbake sent i går kveld, da ryktene gikk om store uenigheter internt i den amerikanske forhandlingsdelegasjonen med Kina. Det skal alltid være litt støy, og slike små tilbakeganger vil være fine kjøpsmuligheter om du har blikket festet godt inn i neste år. S&P500 klarte til tross for nedtrend intradag, å stenge på ny all-time high. Ganske tydelig call fra JP Morgan også: Cyclical recovery, easing geopolitical tensions, synchronized monetary easing.

-/ ALLE SELSKAPER server et optimistisk budskap når det legger frem kvartalstall. Kommuniser minusene, men fokuser på plussene. Photocure rapporten derimot, virker dog gjennomgåe positiv. De har god vekst i USA, og vurderer testing av Hexvix for bredere terapautisk behandling. Det kan åpne opp en helt nye pengestrøm for et selskap som har snudd tap til gevinst på eksisterende virksomhet det siste året. Inntekter, økende salg, nye satsninger. Er det ikke det slike selskaper man bør investere i… Jeg har skrevet om aksjen fra 40 tallet, og nå handler den på 57 kroner, svært nærme rekordnoteringen på 62 kroner. Hvorfor skal ikke Photocure bryte opp hvis virksomheter vokser?

-/ DA URSULA VON LEYEN ble valgt til president i EU kommisjonen, var det på en avtale med grønne partier. Hun har lovet å gjøre EU utslippsfri tinnen 2050, og reduesere CO2 utslippene med 40% innen 2030. Det er ti år til. Hennes hovedforslag er å skattlegge CO2 utslipp på importvarer, det vil si å pålegge skatt på varer importert fra USA og Kina for dere utslipp i opprinnelseslandet. Formålet er delvis å utjevne prisforskjellen på produksjon i EU og billig import utenifra, men i først og fremst å tvinge eksportører til å produsere “rene” varer. Dette kan være alt fra sement, stål, aluminium, elektronikk og t-skjorter. Dette kan ende opp med å revitalisere produksjon innad i EU, ettersom de blir mer konkurransedyktige, det vil belønne klimanøytrale produsenter i hele verden, og straffe shipping eller dårlig logisitikk.

De som er interessert i kvalitetsanalyser utviklet av profesjonelle analytikerene, bør sjekke ut Crypto Research Compiled. Der samler analyseavdelingen i Arcane Crypto de viktigste overskriftene og “takeaways” fra over tyve ulike analysemiljøer. Alt satt sammen i en lettlest punktrapport. Liker du heller å lytte? Da kan du abonnere på den engelske podcasten som leser opp denne kompilasjonen hver eneste uke.

Mvh

Richard Paulsen

Nordnetbloggen/Kryptografen/BizBot

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer