Morgenrapport Fredag

Nikkei -1.30% Shanghai -0.01%S&P500 -0.23% DAX futures +0.00%

Mange vil kanskje hevde at SoftBank er en proxy for delingsøkonomi (Uber) og spekulative private selskaper (WeWork) som prises uten multipler. Aksjen handler på seks måneders lav, noe som kan være et symptom på at hele sektoren sliter.

En utfordrende uke går mot slutten. Markedet kom for salg i går på meldinger om uenigheter rundt handelsavtalen, men nå kan måneds- og kvartalsslutt kanskje løfte markedet frem til mandag. Riksrett saken mot Trump er bare støy herfra. Det er absolutt ingen farbar vei for at dette går gjennom senatet, men det gir jo en ypperlig mulighet for begge sider å markere seg.

I Oktober skal Saudi Aramco noteres, og de sikter mot en prising rundt $2 trillioner. Det vil i såfall være historiens største børsnotering. 1% av selskapet vil være verdt $20 milliarder. Da Alibaba gikk på børs tok de rekorden ved å selge aksjer for $25 milliarder. Reuters skriver at Aramco nettopp har møtt statlige fond i Abu Dhabi og Singapore (GIC) for å lufte interessen. Det er kanskje en sak for norsk finanspresse, hvis de finner plass etter dekningen av hyttemarkedet, å finne ut hva det norske oljefondet mener om verdens største oljeselskap, eller om de har lov å investere etter nye ESG retningslinjer.

Hver uke jobber Arcane Research frem ulike case eller fenomener som man publiserer gjennom Kryptografen og sender til andre toneangivende medier. Denne uken er det utløpsdato på CME, og denne analysen viser at bitcoinkursen blir manipulert kraftig ned i forkant av innløsning. Dette caset ble plukket opp av blant annet Forbes, ZeroHedge, CCN og Cointelegraph.

I går intervjuet jeg Jon Ramvi i Blockchangers. Han har hatt oppdrag relatert til blokkjede teknologi for Obos, Brønnøysundregistrene og DNB. Nå har de også lansert en DeFi tjeneste som heter Rebalance.to.

Mvh

Richard Paulsen

Nordnetbloggen/Kryptografen/BizBot

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer