Morgenrapport Fredag

Nikkei +0.16%  Shanghai +0.11%  S&P500 +0.01%  DAX futures +0.00%

Norges Bank fulgte sin uttalte plan, og satte styringsrenten 0.25% høyere i går. Nå har renten steget 1% på ett år, noe som ble tydelig kommunisert ved starten av oppgangsyklusen. Jeg finner det da merkelig at sjefsøkonomene i landets to største banker, både ble overrasket den gangen (at Norges Bank ønsket å heve renten i det hele tatt), men har i tillegg strittet i mot hver eneste renteheving siden. Det er faktisk en bragd i seg selv, og jeg forstår ikke det kommersielle i å bomme slik. Har man klippekort i media for å markedsføre banken sin med analyser om rentenivået, må det også være noen som ettergår disse estimatene. Her synes jeg pressen har gjort en slett jobb. Det var dagens oppgulp.

Politikken nå er at de mest sannsynlig er ferdig med rentehevingene, så fremt inflasjonen ikke stiger videre. Husk at en svak krone gjør det dyrere å kjøpe fra utlandet. Jeg vet at politikerne og NHO tenker at “Yes, nå blir det enklere å selge fisk og aluminium til utlandet”, men realiteten er at vi er et konsummarked som lever av iphones, billige klær, importøl og sykler. Alt stiger kraftig i pris.

Aksjemarkedene handler sidelengs over natten, og jeg kan fort se for meg en rolig dag. Det skyldes både høy volatilitet i det siste, med flere eksogene sjokk, men også fordi det er innløsning av en haug med indeks opsjoner og futures i dag. Det gjenstår å se om jeg får rett.

Jeg ønsker alle en god helg med tre artikler, som dere burde bruke tid på:

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer