Morgenrapport Fredag

Nikkei+0.24% Shanghai+0.68%S&P500+0.25% DAX futures+0.00%

VIX indeksen de siste 6 månedene har tydelig etablert seg på et høyere nivå!

Aksje- og rentemarkedet opplever støtte før helgen. Indeksene på de største børsene over hele verden viste tegn til oppgang over natten, og futures peker på en ny sterkere dag. Her skal vi være utrolig forsiktige med både avblåse korreksjonen, eller selge alle upticks. Usikkerheten viser seg gjennom de store svingningene (VIX), og da er det aller best å ta et skritt tilbake. Uten annen sammenligning forøvrig, begynte markedet å slå hardt opp og ned i første halvår 2008 også, men bunnen ble ikke satt før oktober samme år (etter en massiv redningskampanje fra myndighetene). Poenget mitt er at vi ikke vet hva som venter rundt neste sving, og ting ta tid, vi har kun fått signaler om at usikkerheten har økt betraktelig. Adjust risk accordingly.

I alt det negative er det forfriskende å lese analyser som er optimistiske.Joakim Hannisdahl i Cleaves har offentligjort en analyse på Golden Ocean med kjøpsanbefaling, der kursmålet er under revisjon og kan gå høyere. Både han og analysekorpset der ute ble overrasket over omsetning og resultat i forrige kvartal. I tillegg gir aksjen nå en årlig yield på 8% etter utbytte og tilbakekjøp av aksjer. Tørrbulkratene har steget til fem års høyeste notering i juli måned, og det er færre skip tilgjengelig på populære ruter.

Lese og lyttetips inn mot helgen:

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer