Morgenrapport Fredag

Denne grafen er det fornuftig å bli kjent med, fordi den viser gjelden i USA med ulike alternativer. BCA står for budget control ac, og ATRA står for american tax relief. Det er de to avtalene Obama har med kongressen så langt. Ta derfor utgangspunkt i gul strek, som viser at gjelden allerede vile falle og være under “kontrol”, med dagens avtaler. Hvis de i tillegg kutter $1.4 trilloner i offentlig forbruk, vil gjeld til GDP ratioen falle drastisk de enste ti årene. (Rød strek). Man skal ikke overdrive krisen, for dette er levbare tall!

S&P500 stengte på høyeste notering på fem år, og det er vanskelig å se at dette skal knekke akkurat nå. I går skrev jeg en gjennomgang av aktuelle problemstillinger, og fant ingen gode argumenter for en “sell off”. Hvis det er noen som brenner veldig sterkt for at markedet vil falle, og har noen gode argumenter, vil jeg gjerne høre dem (send meg mail eller kommenter på innlegget). Det er nemlig det som skremmer meg, at det ikke ligger noen åpenbare og reelle utfordringer på bordet.

-/ WARREN BUFFET sier at bankrisikoen nå er borte, fordi balansene har blitt rettet opp. Sektoren har vært sterk, og senere i dag får vi se hva Wells Fargo klarte å tjene i fjor.

-/ HSBC, eller Hong Kong Shanghai Banking Corporation, mener Kina vil klare 8.6% GDP vekst i år.

-/ HVILKEN BANK er verdens mest profitable? Det er ingen av de kommersielle, men faktisk Federal Reserve. Husk at de mottar renter på alle disse obligasjonene de kjøper med monopolpengene de trykker. I fjor utgjorde nettoinntektene $89 milliarder, der 90% var renteinntekter, og overskuddet ble gitt videre til statskassen.

-/ SENERE I DAG kommer det en ny spalte her på bloggen og hos E24 om hvordan selskaper kan hente penger gjennom crowdfunding.

-/ TAKK GUD for Glasnost! Nå har russerne satt opp et monument til minne om Steve Jobs i St. Petersburg. Figuren er en storskala replika av en iphone, der skjermen viser kontnuerlig film av den avdøde. You couldn’t make this shit up…

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer