Morgenrapport Fredag

Nikkei-0.23% Shanghai-0.72%S&P500-0.04% DAX futures+0.00%

Det leveres fortsatt sterke tall fra teknologisektoren i USA, og da faller ikke markedet tilbake. Amazon og Intel leverte i går, der førstnevnte overrasket svært positivt. Det er bare å bøye seg i støvet for suksessen til disse såkalte FAANG aksjene.

Godt investeringsklima for teknologiaksjer bidrar nok til å løfte prisen på UBER sin børsnotering, som nå snakkes i intervallet $80-90 milliarder, i stedet for $70 milliarder som tidligere nevnt. Hvis du tror mennesker kommer til å forflytte seg mer i fremtiden, kan du kjøpe deg en Tesla for utleie, et knippe UBER aksjer og kanskje kjøpe et norsk flyselskap på billigsalg.

Norwegiansteg 7.5% i går på bedre tall enn ventent, samt den forestående SAS streiken. I følge overskriftene i morgentimene skal det bli storstreik, noe som NAS vil tjene gode penger på. Jeg forventer at kursen stiger videre i dag også, men vet ikke hvor lenge jeg vil anbefale å holde på traden. Plutselig blir de enige over helgen, og streiken avblåst, men frem mot sluttauksjon går det vel an å tyne den.

-/ ILAKS SKRIVER om den jevne strømmen av ulike aktører som besøker Atlantic Sapphire sitt anlegg i Florida. Senest var en delegasjon fra SalMar og Mowi der, kanskje for å lære eller å få et innblikk i fremtiden. Kursen i Atlantic Sapphire har ikke beveget seg på flere uker, men i følge artikkelen er selskapet fortsatt lavt priset målt mot de andre produsentene. Atlantic Sapphire er priset til 5.8 milliarder kroner, samtidig som SalMar har en børsverdi på 46 milliarder. Husk at Atlantic Sapphire har utsikter til å nå 50% av SalMar sin årsproduksjon, men er nå åpenbart priset som en billig opsjon.

-/ FÅ MED DERE siste #Pengepodden der de snakker om ny all-time high i markedet, XXL og skattemeldingen. Alltid mye god og relevant lærdom fra Mads og Bjørn Erik.

-/ KLAR TALE FRA SEC: Fond og institusjoner som forvalter blant annet pensjonspenger og andre kritiske kapitalgoder bør være forsiktige med å investere etter ESG faktorer. Dette er en ny standard som begynner å bre om seg, og innholdet ligger i ordet Environmental, Social and Governance. SEC mener at forvalterne ikke skjøtter sitt oppdrag til invetorene, ved å fokusere på andre investeringsmål enn høyest mulig avkastning. Pensjonistene skal tross alt ha noe å leve av i fremtiden.

Mvh

Richard Paulsen


Nordnetbloggen.no/BizBot.no/Kryptografen Podcast

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer