Morgenrapport Fredag

Nikkei +1.97%  Shanghai +0.49%  S&P500 +0.45%  DAX futures +0.00%

Kinesiske myndigheter reviderer GDP veksten for 2019 fra “cirka” 6.5% til 6-6.5 intervallet. Det var mindre nedjustering enn markedet kanskje hadde sett for seg da handelskrigen brøt ut. Hvis vi trekker hodet opp fra tastaturet et raskt minutt, og tenker litt på hva over 6% vekst egentlig betyr i verdens nest største økonomi. Det er fortsatt fantastisk. USA ligger på 3 tallet, EU ligger på 2 tallet og det er nok av slitne gjeldstunge nasjoner nærmere 0. Kommentariatet trekker ofte frem land i Afrika eller Asia som ligger på 5%+, og her kommer altså et land med 1.5 milliarder innbyggere til å vokse 6-6.5% i 2019. Verden går ikke under i år heller. Kina kan fortsatt bære fakkelen helt fremst i toget. 

I neste uke skal parlamentet i UK stemme over May sin Brexit avtale, som mest sannsynlig faller og kan sette i gang nyvalg, ny avstemming eller lederkamp hos de konservative. Riksdagen i Sverige må stemme over en ny regjering over helgen, hvis de skal unngå nyvalg i april. Tenk hvis vi kunne trade avis eller klikkrelaterte inntekter direkte…

-/ NEXT BIOMETRICS trenger penger og har hyret Carnegie og DNB Markets for å se på finansieringsmuligheter. Det er en kjedelig øvelse å hente penger når kursen er på 24 kroner, ned fra 60 kroner i November. Biometriaksjene og kommersialisering av teknologien har vært vanskelig å tjene penger på. Kjøperne (smarttelefonprodusenter) har egenutviklede løsninger eller tildels Fingerprint i Sverige og noen andre, men alle leverandørene har slitt kursmessig fordi det alltid har vært overhengende fare for at telefongutta velger annet eller eget produkt. Jeg trodde også i min naivitet at biometri ville erstatte nøkler, passord og identifisering på PC’er, dørhåndtak, betalingsterminaler. Nær sagt ingenting av dette har slått til. På telefonen min nå bruker jeg ansiktsgjenkjenning, lynraskt og mye mer stabilt. Er det flere enn meg som klør seg i hodet over hva som skjedde med disse aksjene? Kommer det en ny renessanse i fingeravtrykk sektoren?

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer