Morgenrapport Fredag

Nikkei -0.80%  Shanghai -1.11% S&P500 -0.25% DAX futures +0.00%

Børsene flater ut eller faller tilbake etter to sterke uker. Det betyr bare at kursene har steget for raskt, og nå må vi konsolidere. Noen vil kanskje spekulere i at den store korreksjonen ikke er ferdig, men det tror jeg gir dårlige odds. De største indeksene i verden falt 10%, og har nå tatt igjen 4-7% av fallet. Det er et klart tegn på at det har kommet kjøpere inn som følte prisene var attraktive. I tillegg går vi inn i den sesongmessige sterkeste perioden for aksjer. Jeg mener helt klart at man skal eie aksjer frem til nyttår. Omrokkere i januar og sitte gjennom februar og mars.

-/ DEN NYE sjefen i Solon Eiendom har fått en opsjonspakke på 2 millioner aksjer med strike kurs 30 kroner. Jeg stusset over denne nyheten fordi det var skrivefeil i en artikkel som hevdet avtalen var på 200.000 aksjer, men det er ikke poenget. Dette er et stor veddemål på at boligprisene fortsetter videre opp, etter som kursen MÅ stige for at han kommer i gevinstposisjon, og der er ikke analysekorpset like enige. Det blir i disse dager arrangert flere boligkonferanser og det har oppstått et nytt narrativ rundt boligprisene. Befolkningsveksten er ikke like stor som først antatt. Sammen med rekordmange igangsettelser og stigende renter kan det by på problemer de neste årene: Jan Andreassen i Eika tror på et boligkrakk. Les også denne bloggposten fra Nina Kormilitzine som oppsummerer NEF sin høstkonferanse med godt underbygde fakta på boligmarkedet og den sårbare perioden vi går inn i.

-/ DET HAR Foregått en hestehandel mellom Trump og Saudi Arabia. Bloomberg skriver nå at Saudi tilbød å øke oljeproduksjonen da Trump innførte sanksjoner mot Iran. Spørsmålet er om Trump fortalte Saudierne om landene som fikk unntak fra sankjonene, som Kina, India og Japan. Det har ført til økt tilbudsside i oljemarkedet og nå kan det hende Saudia Arabia kutter produksjonen igjen. For deg som investor betyr det lavere oljeprisen i det korte bildet, men følg med på produksjonen i ørkenen.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer