Morgenrapport Fredag

Morgenrapport Fredag


Nikkei -0.30%  Shanghai stengt S&P500 -0.82% DAX futures -0.01%
Tungt nedsalg her hjemme, som bærer preg av nedvekting i en av verdens beste indekser.
Resten av kontinentet hadde samme mønster, hvor gjemmstedene var få.
SP500 leverte sitt største fall siden juni, selv om det kun var på 0.8%, men igjen er forståsegpåerne usikre på hvor mye mer oppside det er i økonomien og selskapsresultatene.
Asia fortsetter trenden ned med resten av de fremvoksende markeder som lider under høyere USD og oljepris.
Tyske industriordre, fransk handelsbalanse, spansk industriproduksjon, britiske huspriser, og nonfarm payrolls mm fra USA er dagens makro.

Effekten av den brutale bevegelsen i amerikanske statsobligasjoner er at dennne aktivaklassen nå begynner å outperforme direkteavkastningen til aksjeindeksene, i teorien.
Som Bank of America sin spørreundersøkelse over viser, så nærmer tiåringen seg nivåer hvor investorer vurderer å rotere ut av aksjer, og inn i obligasjoner. I praksis så er ikke bildet like rosenrødt, som tabellen øverst viser. Inflasjonen spiser opp mye av avkastningen, så man sitter effektivt kun med 0,5% i årlig avkastning.
Dette forklarer mye av neste avsnittet.

UBS, en av verdens største kapitalforvaltere har publisert sin Family Office rapport.
Rimelig spennende lesning i forhold til generasjonsskifte som kommer fremover, og ikke minst holdningene til investeringsklasser, og det uendelige jaget etter avkastning.
Tabellen over viser en overraskende stor vekting mot alternative investeringer, som Private Equity.
Dette bekrefter også trenden vekk fra hedgefond, som har underperformed siste tiåret.

Highfields Capital Management, med sine nesten $10mrd eksterne likvider, bekrefter dette ved å skru av lyset i løpet av første halvår 2019.
Jonathon Jacobson har holdt på siden 1998, etter å ha forvaltet Harvard sitt investeringsfond.
Mye av hans begrunnelse er at markedet ikke lenger favoriserer L/S strategier som hedgefond belager seg på, og ikke minst at han har puttet unna nok til å leve godt nok på innskuddsrenten i seg selv.
2/20 trekker ikke like mye innskudd når indeksfondene leverer, og P/E fondene gjør dealer til historisk høye multipler.

Hvitvaskingsskandalen til Danske Bank blir bare verre og verre. Saken er så komplisert at jeg ikke skal prøve å dissekere den, annet enn å gjengi FT sin enkle oversikt over pengeflyten.
Det jeg mener denne saken viser, er effekten av “tyster” reglene i USA, som gir en finansiell oppside til ansatte som kommer frem med informasjon i slike saker.
Ansatte som drar frem ulovligheter blir selvfølgelig svartelistet i bransjen, og kan aldri jobbe i finans igjen, men reglene i USA tilsier at man får mellom 10-30% av bøtene som gis, noe som gjerne skal holde til et godt liv +++.
Hadde det ikke vært for disse insentivene, så hadde mange av disse sakene aldri kommet frem, noe blant annet denne saken vises.
Ledelsen har en vane for å ikke stille for mye spørsmål til avdelinger som tjener abnormalt mye penger.

Husk og få med dere Pengepodden, som denne gang tar for seg kvalitativ analyse med forvalter, Harald Jeremiassen, fra Holberg Kapitalforvaltning.

Mvh

Thomas Mathisen
Nordnetbloggen.no    Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer