Morgenrapport Fredag

Nikkei -1.33%  Shanghai -0.43%  S&P500 -0.13% DAX futures -0.50%

Canaccord Genuity, et stort analysehus på Wall Street, slapp en analyse i går som pekte på et rally til 3200 på S&P500 før nyttår. Det representerer 12% oppgang de neste fire månedene. Konteksten er at handelskrig med Kina og stigende renter kun er teoretiske negative, samtidig som økende inntjening og consumer confidence er reelle positive.

Det er vanskelig å være uenig nå som vi handler på all-time highs på begge sider av atlanteren. Se på grafen over, “normalmarkedet” er stigende, men avbrutt av “unormale” korreksjoner. Ikke vent på at det smeller, sørg heller for god risk management hvis du er usikker.

Timingen kan dog være klønete da analysen ble sluppet i det døgnet da alle indeksene faller i tandem. Jokeren er en sterk dollar, som ødelegger for mange fremvoksende markeder med stor statsgjeld. 

Photocure har ikke handlet høyere siden januar 2017. Det er 1.5 år siden og nå skyter den fart igjen etter et svakt kvartalstall på engangseffekter. Tidligere har det ikke vært inntekter denne aksjen har steget på, men forventninger rundt nye medisiner. Der har vi sett flere positive utfall fra testinger tidligere i år. I sommer derimot har de rokkert CFO og CEO, ny Styreformann har kjøpt aksjer og Edison Investments har kommet med en ny positiv analyse. Photocure har steget cirka 50% siden juni måned.

Jeg synes alle skal få med seg siste #Pengepodden der Anders Skar snakker med Blockchain spesialist hos DNB Lasse Meholm. – Penger fra huleboer til robot

Når vi er inne på lyttetips. En av mine desidert beste lytteopplevelser kommer fra Invest Like The Best serien, og denne episoden med Cathie Wood – Investing in innovation var veldig opplysende på flere utviklingstrekk i vår tid og hvordan hun har posisjonert seg. Hun dro gjennom hele historien til halvlederprodusenten Invidia, fra en “glemt” aksje til $5 milliarder marketcap i 2014 og frem til i $160 milliarder i dag. All utvikling i big data, AI, førerløse biler og cryptomining økte behovet for GPU’er på en skala vi ikke har sett på flere tiår. Det kommer også til å fortsette. Hun har også en fin tradingstrategi på førerløse biler, der hun har klar formening om salgstall på biler, bensinforbruk, batteripriser, utnyttelsesgrad, parkeringsplasser, eiendom, infrastruktur osv.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
10.08.2018 09:33

Så stigende renter er en “teoretisk” negativ, mens “consumer confidence” er en reell positiv? Det høres vel ganske tynt ut….