Morgenrapport Fredag

Nikkei +0.53%  Shanghai -0.74% S&P500 +1.08%  DAX futures +0.45%

Sentiment: Facepalm!

I går sendte jeg ut en morgenrapport der jeg pekte på uromomenter og faresignaler i markedet. En time etter at du hadde fått den i mailboksen tok markedet sats og noterte seg for den beste handelsdagen i April. På Oslo Børs ble det omsatt aksjer for vanvittige 9 milliarder kroner, 120% mer enn snittomsetningen, og Hovedindeksen var opp 2.8%. Så lett er det å være kommentator. Tæk for ingenting!

Skal man se dette glasset halvfullt har flere store selskaper levert overbevisende kvartalsrapporter. Amazon i går blåste forventningene ut av banen, og FANG aksjene viser hvor gode marginer du får ved å bruke teknologi riktig. I tillegg er det absolutt ikke negativt å se bilder av lederne i Nord og Sør-Korea holde hender og sette seg til forhandlingsbordet. Mulig vi er vitne til et pivotalt historisk øyeblikk!

-/ FOR TO UKER siden kunne vi lese på forsiden av Finansavisen at Aasulv Tveitereidhadde blitt bullish til oljeservice og seismikk generelt. Letebudsjettene øker, og sektoren har vært utbombet i flere år, men derfor brukt tiden til å kutte kostnader. Siden den forsiden er TGS opp 25% og PGS steg alene 14% etter kvartalstall i går.

-/ STOR INTERESSE for Norwegian akkurat nå, der det i går gikk aksjer for over 700 millioner kroner. Godt hjulpet av at Bjørn Kjos åpner for salg, men mener prisen er for lav. Styreformann Kise fortalte også at det var flere konstellasjoner som vurderte selskapet. Kursen steg 17.8%.

-/ FÅ MED DERE siste utgaven av #Pengepodden der gjestene er to forvaltere i DNB der temaet er “Jakten på absolutt avkastning”. Hedgefond, long/short, porteføljekonstruksjon og risikostyring!

-/ JOBBANNONSE: Er du en full-stack programmerer eller kjenner du en som ønsker å bytte jobb? BizBot utvider teamet og er på jakt etter en person som vil bygge fremtidens aksjeløsningsammen med oss. Les gjerne intervjuet med vår nye styreformann Markuz Lindgren, triathlon utøver, dataingeniør og investor!

Mvh
Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no    Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer