Morgenrapport Fredag

Nikkei +0.67%  Shanghai -0.12% S&P500 +0.83%  DAX futures +0.00%

Sentiment: Ro skaper oppgang!

Trump de-eskalerte situasjonen i går, med en tweet der han forklarte at timingen kanskje ikke var riktig for et angrep på Syria, det kunne komme på et senere tidspunkt. Aksjemarkedet klappet i takt og sendte indeksene høyere. Oljeprisen fortsetter å dra Oslo Børs, og nå ser det ut til at de asiatiske børsene bygger videre på det positive sentimentet!

-/ ALLE FIKK selvfølgelig med seg oppkjøpsnakket i Norwegian, noe som resultertet i en kursoppgang på 47% med 1.7 milliarder kroner i omsetning. Det er verdt å nevne at 9% av aksjene var shortet, og ingen ønsker å sitte short en oppkjøpskandidat. Volumet var så stort i går, at det vil ikke overraske meg om flere av de største shorterne dekket seg helt. Hva tror jeg videre? Jeg vet ikke om Kjos ønsker å selge eller ikke, men det kommer argumenter som avviser budet uansett (taktisk utspill eller reelt), legger man til at shorterne fikk dekket det mest prekære i dag tror jeg ikke kursen har like mye futt på oppsiden de neste dagene. Den kan til og med falle. Les gjerne vinkelen som Bloomberg produserte i går, der Bjørn Kjos is not looking for an quick exit!

-/ KURSFESTEN fortsetter i det nye spillinvesteringselskapet River iGaming. Den ble notert på 18 kroner for fire uker siden, og stengte 24.50 kroner i går. Dette er en satsning fra Morten Klein som er milliardær på spillsatning fra tidligere, Kristian Lundkvist og investoren Ketil Skorstad. De skal kjøpe opp selskaper og tilbydere innen sektoren. Tenk bøtter og spader til gullgraverne i stedet for å grave etter gull selv.

-/ TECH BILLIONAIRE Tim Draperhar samlet over 600.000 signaturer (mer enn de 360.000 som kreves)for å tvinge frem en folkeavstemning om oppslittelse av California til tre nye stater. Denne proposisjonen som heter Cal 3, kommer på stemmeseddelen i November under kongressvalget. Planen er å dele staten inn i tre, nord, midt og sør. Disse nye statene får velge nye navn hvis de skiller lag. Tim Draper er fra San Francisco, den rikeste delen, men fortsatt en del av California, staten med de høyeste skattene, den høyeste innvandringen og dårligste skoleresultater i hele USA. Han har leid inn Nigel Farage fra UKiP / Brexit kampanjen for å bistå prosjektet.

Mvh
Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no    Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer