Morgenrapport Fredag

Nikkei -0.65%  Shanghai -0.11%  S&P500 -0.08%  DAX futures +0.10%

Sentiment: Svak uke!

Svak uke for samtlige aksjemarkeder vi følger. S&P500 noterer seg for fjerde minusdag, og det eneste som beveger seg opp er lange Norske renter og den Norske kronen. Konsensus for neste renteheving ble i går fremskyndet fra Desember til September. Jeg leste et sted at total boliggjeld er 3000 milliarder kroner i Norge, og 1% stigning i renten betyr 30 milliarder kroner i ekstra renteutgifter i året. Ett godt norsk forsvarsbudsjett.

Når snur aksjemarkedet opp igjen? Det er vel hovedspørsmålet de fleste stiller seg. Mitt enkle svar er at markedet har forandret seg betraktelig fra i fjor med høyere volatilitet, men det betyr ikke kursene kontinuerlig vil være under press eller at vi ikke vil oppleve gode oppgangsperioder. Det betyr bare at vi ikke kan forvente den samme risikojusterte avkastningen mot slutten av året, svingningene vil være større og frustrasjonen deretter. Med de brillene kan man argumentere med at markedet har vært gjennom en god innhenting etter korreksjonen i februar, og nå kommer under press igjen.

Statoil bytter navn til Equinor. Her tror jeg mange med sterke meninger bør ta seg et glass med vann. Alle offentlige navnebytter som dette får frem klagerne i Norge, om det var Bane Nor, OsloMET, Telenor osv. Hvordan påvirker det DEG at et energiselskap byttter navn? Kjør debatt i kommentarfeltet.

-/ FÅ MED DERE siste #Pengepodden da hele episoden er dedikert til aksjetemaer som handelskrig, renter, Norges Bank, Hydro i Brasil og Spotifynoteringen. I denne runden vil jeg trekke frem to andre podcaster også, der Teknisk Ukeblad sin TU intervjuer forvalter i Storebrand om hvordan dette “teknisk” foregår og den alltid så gode Bloomberg Best; From Our Bureaus Worldwide. I dag snakker de med Justin Trudeu om ståltariffer og NAFTA, Blackstone CEO Schwarzmann om Trump sine økonomiske rådgivere og politikk. FOR ET FORMAT DERE!!

-/ KRYPTO: NORSKE HUBII har i dag sluppet første del av sin “desentraliserte børs” ved å lansere en Wallet. Dette er lommen du putter nøklene i, for å ha tilgang til dine unike kryptokoder i fremtiden. Planen til Hubii er å liste innholdsrettigheter for video, text og lyd, gjennom såkalt smartkontrakter, slik at de 1. kan verifisere eieren og autentisiteten 2. handle rettighetene i et marked.

-/ SNOOP DOGGY DOGG har nettopp lukket et investeringsfond på $45 millioner i samarbeid med en Goldman Sachs alumni, der de skal investere i start-ups på vestkysten i USA. Hvis du ikke synes denne storyen var et toppish signal enda, så kan jeg informere om at de primært skal investere i cannabisrelaterte selskaper…!

Mvh
Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
16.03.2018 09:46

Når Statoil først skal bytte navn så bør de jo gripe muligheten til å legge til “Blockchain” i navnet. Enkel måte å doble børsverdien i disse dager 😉