Morgenrapport Fredag

Morgenrapport Fredag


Nikkei -0.68%  Shanghai -0.8%  S&P500 -0.41%  DAX futures +0.16%


Man måtte ut i periferien for å finne en grønn indeks igår og inatt, uten at dette nødvendigvis er et tegn på at verden stopper og spinne. Europeiske indekser var strengt tatt aldri i penga, og amerikanske indekser skled av gjennom dagen, godt hjulpet av en ny runde skepsis til at skattereformen blir stemt igjennom tidlig neste uke.
Asia handler også bredt ned, med Kina som dregg, og selv Nikkei følger, selv etter overraskende gode industri tall.
Tynt med makro idag, så denne handelsdagen kan bli retningsgivende for å se hvor flyten faktisk går uten den store bakgrunnsstøyen.

Norges Bank holdt renten uendret, og markedet lå ikke inne med noe annet før et godt stykke ut i 2019. Den nye rentebanen tyder på en noe tidligere enn ventet renteøkning i slutten av 2018.
NRK, av alle medier, hadde en interessant artikkel om “skrekk” scenariet til NB, altså at boligmarkedet faller ytterligere 10-15% frem mot 2020. Dette, samt gjeldsgraden hos husholdningene, er utvilsomt en stor bidragsyter til at NB ikke har en mer aggressiv rentebane.

ECB overrasket heller ingen igår med uendret rente, og klipp og lim uttalelser. Ryktene tyder dog på at et lite mindretall av medlemmene nå ønsker en ordlegging som tilsier at hvis inflasjonen fortsetter styrken, så fjerner man løftene om “easy-money”, og guider en strammere politikk. ECB velger som alltid minste motstands vei, og kjører på i likt tempo, selv om vinduet for redusering av QE nå ser ut til å være på sitt beste. FED skal doble hastigheten av balansereduksjon, fra $10 til $20mrd i måneden, mens Bank of Japan har medlemmer som ønsker enda mer QE!

Lakseselskapene fikk en tung dag igår, med både DNB og Nordea som helte kaldt vann i årene på aksjonærene. Samtlige av aksjene er nå ned tosifret for året, og faren for flere nedgraderinger er overhengende. Aksjene vil nok se langt mer volatilitet, og er en traders drøm da man ogå kan flytte store posisjoner, men det ser ut til å være alt for tidlig for bunnfiske i denne sektoren. Tidsrommet jul til påske pleier å være en god tid for sektoren, så midt i Q1 kan raskt by på bedre muligheter.

Gårsdagens kuriositet var uten tvil oppgangen i Rich Cigars Inc. Rakettferden endte på, ikke mindre enn, 2 233%! Selskapet som tidligere i år kom på OTC, eid av blant annet DJ Khaled, hadde som businessplan å distribuere kvalitets håndrullede sigarer. Oppgangen kom dog ikke på bakgrunn av sigar etterspørselen har skutt i været, eller av oppkjøpsrykter, de skal selvfølgelig nå skifte navn til Intercontinental Technology, og drive med kryptovalutaer. De leserne som hadde puls på markedet ved milleniumsskiftet burde  kjenne et lite kaldt gufs nedover ryggen.

Avslutter dagens morgenrapport med hva som kan kalles de enkleste 3% man kan få på 3 måneder.

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer