Morgenrapport Fredag

Nikkei +1.20%  Shanghai +0.15%  S&P500 -0.17%  DAX futures -0.01%


Sentiment: Lesetips!

Etter en marginalt svakere sesjon på Wall Street er det godt å se at japanerne tar grep for å holde rallyet ved like. Nikkei stiger +1.2%, og ligger nå på høyeste notering siden 1996. Kl 08.00 kommer det inflasjonstall fra Tyskland og kl 14.30 vil USA offentligjøre sin prisstigning for september måned. Jeg har vanskelig for å se at disse tallene skal sette en ny retning i markedet. De er uansett for lave til å endre sentralbankpolitikk, så fremt de ikke gjør som Canada og ser på verdsettelse av aksjer og eiendom i stedet. Da kan fløyten få en annen lyd.

Det er mange måter å måle verdsettelse på. En populær ratio er price-to-sales, som måler markedsverdien målt mot inntekter. Den ratioen har ikke vært høyere siden IT-boblen rundt år 2000. 

Det er mye penger som settes i risiko akkurat nå. Bitcoinkursen satte ny rekord i natt med en notering på $5.751. Volumet siste døgnet har vært på $1.6 milliarder. Total markedsverdi på utstedte BTC er på $95 milliarder. Det er fortsatt kun en brøkdel (1/4 og 1/8)  av hva Facebook, Amazon, Google etc er verdt. Hvis man skal sammenligne med noe.

-/ I GÅR PUBLISERTE jeg et innlegg på Nordnetbloggen der jeg intervjuet Rune Madsen i Runestone Capital om den lave volatiliteten. Mange lurer kanskje på om det er et kjøpstegn, at volatiltieten MÅ øke, men svaret er ikke så enkelt.

-/ LES OGSÅ Roger Kristiansen sin traderpsykologi-artikkel, der han tar for seg DNO som et praktisk eksempel. Hvem går inn på hvilket nivå og hvordan handler de på neste kursbevegelse. Meget interessant tema!

-/ JEG ØNSKER å gi en shout-out til Even Aas-Eng, som har skrevet en glimrende bok som kombinerer flyten i skjønnlitteraturen med fagkunnskapen du finner i sakprosa. Boken Tidens Tegn handler om en person som oppdager digital markdsføring da dette var i sin spe begynnelse, og hans utvikling frem til noen katastrofale resultater. Jeg lærte masse, og det på en svært fornøyelig måte. Takk Even. I relasjon til problematikken rundt falske nyheter anbefaler jeg også 60 minutes der Brad Parscale blir intervjuet. Han var ansvarlig for Facebook-kampanjen til Trump og benyttet seg av all hjelp Facebook tilbydde sine store kunder. I realiteten satt det to stykker fra Facebook hos Trumpkampanjen for å hjelpe til med alle annonsekjøpene. Hillary kampanjen takket nei til dette tilbudet, da de mente å ha kontroll på akkurat den biten…

Ønsker du å motta morgenrapporten rett i din innboks? Meld deg på her!

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer