Morgenrapport Fredag

Morgenrapport Fredag


Nikkei +0.33%  Shanghai stengt  S&P500 +0.56%  DAX futures +0.06%


Ja, du gjettet riktig! Nye rekorder settes igjen, og Europa handlet bredt oppover, med Spania som også tar igjen litt av det tapte. Catalonia situasjonen ser ikke ut til å materialiserer seg før eventuelt mandag, og det lå ingen bomber i ECB sine notater.
I USA var det de famøse FANG aksjene som ledet ann, med Netflix som største bidragsyter. Korea og Kina ferierer idag og, noe som varer til og med mandag. Japan holder også stengt mandag, men stiger i forkant av langhelgen, selv med politiske ønsker om slutt på QE fra 2019.
Hong Kong indeksen handler på det høyeste siden finanskrisen.

                         

SP500 stengte på tidenes høyeste sluttnotering og VIX indeksen har ikke vært lavere siden 1993.
4de toppnotering så langt i oktober (ikke vært så mange flere muligheter enn de 4..), oktober måned har bare klart det en gang tidligere siste 20 årene, det var i 2013.
Nonfarm Payrolls slippes idag kl. 14.30 og konsensus ligger på 93k. Et lavt tall som selvfølgelig er preget av orkansesongen. Normalt sett så vil påfølgende måneder by på tilsvarende rekyl som følge av gjenoppbygging, men jeg ser flere rapporter om stor mangel på arbeidere. Det er ikke til å stikke under en stol at grensekontrollen har blitt strengere under Trump, og denne type arbeid har tradisjonelt blitt fylt av innvandrere. Neste måneds tall vil bli svært spennende!

Kongen av Saudi Arabia er igang med sitt første besøk noensinne i Russland.
Begge parter gikk klart ut å sa at hadde det ikke vært for deres gode samarbeid, så hadde det ikke blitt noen OPEC avtale. De hinter forsåvidt om et forlengelse av kuttavtalen, som opprinnelig skal løpe ut til mars 2018. Neste OPEC møte er 30 november. Ellers interssant å se at landene signerer større våpenavtaler, en eksportvare USA tradisjonelt har hatt tilnærmet monopol på til Saudi Arabia. Ser vi et midtøsten som snur seg mer mot Russland og Kina enn USA og vesten?

Goldman ser på mulighetene for å lansere sin egen handelsplattform for digitalvaluta. Lloyd Blankfein, sjefen i Goldman, twittrer at det fortsatt er for tidlig å konkludere med skjebnen til Bitcoin, men legger til at folk også var skeptiske da papirhandel på gull ble lansert.
En annen rimelig sterk figur i finans, Blackrocks styreleder og adm dir Larry Fink, mener at den store interessen for cypto også viser hvor mye hvitvasking av penger som pågår i verden. Han legger til at han har stor tro på hva digitale valutaer kan gjøre, men at sentimentet rundt BTC er av den mer spekulative arten for øyeblikket, noe som er vanskelig å argumentere mot med tanke på blant annet volatiliteten.
Grafen over visen den fallende interessen for fysiske gullmynter i USA. Jeg mener den er mer relatert til interessen rundt cypto enn forrige markedstopp.

DNO har korrigert ned drøye 20% siden forrige topp, stikk motsatt av oljeprisen. En god påminnelse på at dette er en aksje som ikke er primært drevet av oljeprisen, den er faktisk blant de minst prissensitive på Oslo Børs grunnet de ekstremt lave lift up kostnadene de har på oljen sin. Slaget står heller på den geopolitiske uroen, som i aller største grad har blusset opp igjen. Kurdiske politikere er kastet ut av det irakiske parlamentet, som påstår at Kurdistan har stjålet landområder under krigen mot IS, samtidig som de prøver å unngå en total løsrivelse.

Kommer med en oppdatering, med blant annet Tesla og JP Morgan sin markedsguide for Q4, i ettermiddag på Nordnetbloggen

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer