Morgenrapport Fredag

Morgenrapport Fredag


Nikkei -0.21%  Shanghai -0.36%  S&P500 -0.30%  DAX futures -0.30%


Markedet åpnet høyere i Asia, og ga ikke ordkrigen mellom Nord Korea og USA for mye oppmerksomhet før forsvarsministeren til Nord Korea truet med nye hydrogenbombetester i Stillehavet, et direkte svar på Trump sin tale i FN. Nå handler samtlige indekser i rødt. Amerikanske indekser brøt også seiersrekken sin igår, mens vi her hjemme stengte på tidenes høyeste notering for Hovedindeksen. Europeiske futures peker på en negativ åpning.

Fransk BNP, PMI fra EU mm., samt taler fra på Draghi og Teresa May preger makro idag. Tyskerne går også til valgurnene på søndag.

Ny rekordnotering på Oslo Børs igår, faktisk nummer 30 for året! Hver sjette børsdag i 2017 har med andre ord bydd på en ny toppnotering. Dette kan jo selvfølgelig få enhver til å se etter andre plasseringer, men grafen over viser at dette ikke er uten sidestykke, snarere tvert imot. Avkastningen så langt i år er rundt 11.9%, noe som er nøyaktig det samme som den årlige snittavkastningen på OSEBX siden 1983. Hvor ellers skal man være? Statsobligasjoner og eiendom ser skumlere ut spør du meg.

Statsobligasjoner selges unna i stort tempo. Ikke veldig overraskende, da 2 av de 3 største kjøperne i verden nå signaliserer at de er ferdig med å kjøpe. FED har så smått begynt å reduserer balansen sin, mens ECB finpusser strategien sin for akkurat det samme. BOJ er for opptatt av å kjøpe indeks ETFer for øyeblikket, men ikke bli overrasket hvis lignende signaler kommer derifra.  Nå er ikke dette utsagnet helt nyansert fordi ingen av disse aktørene faktisk trenger og selge for å reduserer balansen, jeg kommer tilbake til dette i ettermiddag her på Nordnetbloggen.

SSB sin nyeste boligstatistikk for igangsettingstillatelser viser et fall på 43% fra Juli til August, et isolert sett ganske grovt fall. Trenden er dog fortsatt positiv, og årsveksten er på stødige 9%, så langt. Usolgte boliger er oppe i over 17k, tall vi ikke har sett på over 7 år. Snittet ligger nærmere 13k for denne tiden av året.

Riggaksjene ledet ann oppgangen på Oslo igår. Kontrakter treffer markedet, og enda flere skal, ifølge markedsaktørene, være i lende. Utbombede aksjer med høy shortandel byr på mye gode tradingmuligheter, men her er det viktig å gjøre hjemmeleksen sin! Hvem er det som faktisk får spoteksponering til riktig tid, hvem har høy grad av indeksreguleringen av ratene sine, og hvem har nok cash til å sitte gjennom et potensielt status quoe marked i ytterligere 9-12mnd?
Jeg kan hvertfall si med sikkerhet at Seadrill ikke har noen av delene, enda.

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer