Morgenrapport Fredag

Nikkei -0.75%  Shanghai +0.01%  S&P500 -0.02%  DAX futures -0.10%


Sentiment: Volatiliteten er tilbake!

Da går vi mot en ny skjebnesvanger helg, der vi ikke burde bli overrasket om Kim Jung Unh lobber en ny rakett ut i havet. Denne spenningen skaper en rar dynamikk, der markedet enten faller eller stiger mandag morgen som følge av rakettutskytninger fra Nord- Korea.

Flyselskapet Norwegian er opp 10% denne uken, det til tross for nedstengte ruter til USA og potensielt mindre trafikk til Asia grunnet Kim Jung Unh. Jeg ville vært forsiktig, da det er lite trolig at denne bransjen vil styrke seg hvis det bryter ut krig. I hvert fall de første ukene. I tillegg gjør oljeprisen en spike, noe som svekker marginene ytterligere. 

Enda ikke tatt inn over deg hvor smidig, mer globalt og raskere det er for oppstartselskaper å hente kapital gjennom kryptovaluta? Her er en oversikt over utviklingen på ICO målt mot vanlig Venture Capital finansiering.

                    

Det ble hentet tre ganger mer penger gjennom tokensales. Du kan jo tenke deg selv; En Ether eller Bitcoin er kliss lik om du sitter i Sør Afrika, Malaysia eller i Norge. Din tilgang til kapital blir derfor ikke hindret av landegrenser. Det neste spørsmålet er hvor mange aksjer du noen gang har vurderert å kjøpe i Sør-Afrika eller Malaysia? Vet vi i det hele tatt hvordan et slikt eierskapet blir registrert?

             
-/ REGJERINGEN legger frem en ny finansavtalelov. Den går til frontalangrep på fobrukslånbankene og legger større ansvar på långiver for kundens betjeningsevne. Dette i forkant av Miljøpartiet De Grønne sin vippeposisjon, som ønsker å stramme inn enda kraftigere. På et eller annet tidspunkt blir disse bankene tidenes short i mine øyne.

-/ I GÅR KOM jeg i skade for å lese et angrep på Jonas Gahr Støre sin hedgefondinvestering i går, som provoserte meg til å skrive et motinnlegg på bloggen. Ta saken, ikke mannen, men hvis du ikke kan noe om sakstema, så ligg unna! Frithjof Jacobsen maler hedgefondfanden på veggen!

-/ NESTE UKE kommer boken til Ray Dalio, grunnlegger av verdens største hedgefond Bridgewater Associates. Den heter Principles: Life & Work, og tar for seg hans beinharde fokus på prinsipper og ærlighet. Ideen til boken kom da han mottok en peer-review fra tre av sine ansatte, der de kritiserte hans lederstil. Deretter har han skapt en organisasjon som fremhever hvordan alle kan forbedre seg gjennom konstruktiv kritikk. Alle leserne her har vel opplevd å jobbe i absurde situasjoner eller “bobler”, som ingen riktig tør å stikke hull på, det tjener ingen.

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer