Morgenrapport Fredag

Nikkei +0.04%  Shanghai +0.57%  S&P500 +0.57%  DAX futures -0.05%


Sentiment: Langhelg!

Samtidig som vi starter en ny måned, går amerikanerne inn i en langhelg. Mandag er det Labour Day og holder børsene stengt sammen med resten av samfunnet. Det markerer også slutten på sommerperioden, som ofte blir definert av tiden mellom Memorial Day og Labour Day.

Man skulle tro at oljeprisen fikk seg en knekk da store raffinerier i Texas ble stengt ned som følge av Harvey uværet. Det gjør at flyten av råolje stopper opp og prisen på bensin stiger. Myndighetene har nå bestemt å forsyne markedet med sine strategisek reserver av bensin. I tillegg er det enklere å starte opp riggpumping enn raffineriproduksjon, noe som også kan skape skjevheter (økt tilbud av råolje, ingen økt etterspørsel fra stengte raffinerier) i ukene som kommer. I går steg både WTI og Brent $2, stikk i strid med hva logikken skulle tilsi.

Det blir helt feil å sammenligne Bitcoinboblen med andre bobler, den er i sin egen særklasse. I går handlet den over $4.800 for første gang i historien. Hva var det jeg spådde for for 9 måneder siden, at den ville stige fra $400 til $1.000 i 2017? Lol.

-/ I GÅR SKREV jeg et innlegg om forbrukslånbankene, naturligvis med et snev av gjentagelse, men hovedpoenget var Miljøpartiet De Grønne sitt utspill i pressen på onsdag. De ønsker å forby reklame for usikrede lån, og sette et rentetak på 8.5%. Det er nesten en halvering fra hva de tar av låntagerne sine i dag. Samtidig melder Easybank at de passerte 1 milliard kroner i utlån på under ett år etter oppstart. Easy come, easy..

-/ DEN MEST delte artikkelen fra Bloomberg i går, var deres inside på Jared Kushner sine finansieringsproblemer. Familien solgte alt og satset på ett storbygg på Manhattan, som de sliter med å gjør profitabelt. Jared har reist verden rundt for å skaffe investorer uten å lykkes. Man skal være svært uheldig hvis man ikke klarer å tjene penger på eiendom akkurat her..

-/ DET KOMMER GARANTERT mer om dette på Nordnetbloggen, men Nordnet i Sverige har nå lansert Robosave. Har du lyst på en smakebit, kan du se hvordan du kan få AI og datahjelp til å skreddersy spareplan og investeringsobjekter som passer for DEG!

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer