Morgenrapport Fredag

Nikkei +0.53%  Shanghai +0.09%  S&P500 -0.21%  DAX futures +0.00%

Intetsigende dag både på vårt kontinent og over dammen, Asia med noe oppgang, men uten noen klare drivere. Jackson Hole konferansen er en faktor for de kortsiktige traderene, og i idag får vi fasiten. Hvem er det som vil holde store posisjoner over eventuelle endringer i sentralbankenes strategier? Kanskje en trigger, kanskje ikke.
Yellen snakker kl 15 og Draghi kl 20. Resten av dagen består av tysk BNP og IFO, samt Durable Goods fra USA. Hvordan går det med industrien?

DNO har fått lite oppmerksomhet hos både meg og Richard på morgenrapporten Jeg er personlig fan av regnestykket til selskapet på papiret, men alltid slitt med å kvantifisere politisk risiko, og det usikkerhetsmomentet definerer kanskje caset,`les Irak og Kurdistan! DNO startet gårsdagen med å levere en operasjonel begredelig rapport, noe som ble belønnet med en tosifret nedgang. De viste så en interessant IR praksis ved å pause aksjen 54 min ut i børsdagen, for å så slippe en knallbullish børsmelding. Long story short; DNO har hatt mye utestående fra den Kurdiske regjeringen for oljeproduksjon, og får nå ytterligere eierskap i Tawke feltet i Kurdistan (500+mill fat reserver og 100k/bpd produksjon) samt en 3% cut av “regjeringens” inntjening. De slipper også å betale enkelte utestående regninger, samt et større vannprosjekt de hadde kommitert seg til.

Alt i alt, mer penger inn og mindre ut! Har dog ikke plass her til å gå inn på hvor stygg timingen av børsmeldingen var, og jeg lar de mer/mindre etablerte mediene ta seg av spekulasjonene.

Mens vi er inne i på olje, er det spennende å se utviklingen i fremtidskontraktene på Brent.
Vi ser nå faktisk backwardation i fremtidskontraktene, og for leserne som ikke skjønner ordet, så betyr dette at oljekontraktene i fremtiden er verdt mindre enn oljen som leveres idag. Dette er relativt sjeldent, da tid er penger, og olje på disse kursene har stort sett tiltrukket seg større volum av investorer. De ser ut til å allokere kapitalen i  relaterte selskaper som har brukt nedturen på å kapre markedsandeler, kutte kostnader, og kjøpe opp konkurrenter, bla AKERBP og SUBC,

Blant de som prøver å komme seg i posisjon er BORR, de har nå søkt notering på Oslo Børs.

Grunnen for at Jackson Hole konferansen trekkes frem som så viktig, er at det var her Mario Draghi ga sitt første hint om de enorme kvantitative lettelsene vi har vært vitne til siste årene. Den vanskelige delen av eksperimentet er det som gjenstår, hvordan lette X antall trillioner av assets tilbake i markedet uten å knekke det.

God helg!

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer