Morgenrapport Fredag

Nikkei -1.13%  Shanghai -0.20%  S&P500 -1.55%  DAX futures -1.65%


Sentiment: Korreksjon!

Vi har lagt bak oss en av de styggeste dagene i 2017, og det er et dårlig tegn. Mange investorer sperrer nok øynene opp og vurderer sin egen risikoprofil etter at S&P500 skled nesten 40 punkter og fallet i Dow Jones Industrials nærmer seg 300. Plutselig var det frykt i markedet igjen. 

Bredden på oppgangen i S&P500 gir nå et negativt signal, da det er flere selskaper som treffer 52 ukers laveste notering enn 52 ukers høyeste notering. Det betyr at det er enkelte selskaper og sektorer som trekker markedet, men resten (flertallet) har ikke vært svakere på et helt år. Denne situasjonen kalles “The Hindenburg Omen”, og forrigge gang den skremte markedet var i 1999 og 2007.

-/ TIL TROSS for svakere sentiment i aksjemarkedet, har to av aksjene jeg omtalte på mandag og tirsdag steget 9% og 15%. Golden Ocean har hatt en knallsterk uke, og har nå steget nærmere 20% siden bunnen tidlig i august. De melder i dag at selskapet søker lengre kontrakter og mindre spoteksponering. Tror de ikke på oppgangen i ratene? Axactor skal nå bli mer aggresive med John Fredriksen på laget, og hans finansieringsmuligheter muligjør kjøp av helt andre og større gjeldsporteføljer. Investorene elsker et selskap med positivt momentum.

-/ DET ER FLERE som nå tjener gode penger på at VIX indeksen har steget over 50%. I juli måned kunne vi lese om traderen som veddet $265 millioner på at VIX indeksen steg til 25 før oktober. Jeffrey Gundlach gikk long VIX og S&P put opsjoner da volatiliteten ble målt til 9,8. i går stengte den 15.5!

-/ MANGE SPÅR at børsnoteringen av Spotify kommer i år. Trykket ovenfor media øker, og nå kan vi lese at de lanserer en mye tøffere annonsemarkedsplass rettet mot små og mellomstore bedrifter. Spotify er den største streamingaktøren innen musikk og er i en unik posisjon til å kapre store reklamekroner ment for en attraktiv målgruppe. Jeg har mer tror på Spotify enn Snapchat, fordi de er markedsledende.

-/ FOR EN UKE siden hentet BizBot 1 million kroner i såkornkapital og signerte en partnerskapsavtale med 24sevenOffice. Hvis dere har lyst til å følge denne reisen og utviklingen av businessroboten bør dere melde dere på nyhetsbrevet som utkommer to ganger i måneden.

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer