Morgenrapport Fredag

Nikkei -0.01%  Shanghai -0.75%  S&P500 -0.05%  DAX futures -0.01%


Sentiment: Presset avtok ikke!

Nå er det tilløp til frykt i aksjemarkedet, og det spiller ingen rolle om det er sabelrasling hos Nord-Korea, eller verdsettelsene som har blitt for høye; Dip-kjøperne har ikke gjort inntog enda, til en stor forandring fra de første syv månedene av året. Det forteller oss at det kanskje er annerledes denne gangen, og vi skal teste utholdenheten hos longposisjoner.

Investorene løp bena av seg inn i obligasjonsmarkedet og sendte yielden rett ned. I går opplevde vi det største rentefallet hittil i år.

-/ DEN STORE trenden de siste årene har vært å selge VIX indeksene eller relaterte produkter. Det årlige gjennomnittet på VIX, som måler markedsvolatilitet, ligger på rundt 20 punkter men forrige uke handlet den på 9.8. Da var Jeffrey Gundlach på CNBC og sa at han tok et massiv veddemål på longsiden. Han mente at markedet mellom nå og Desember kom til å falle minimum 3% på et tidspunkt, og da stod ikke VIX indeksen i 9.8 lengre, men nærmere 20. I går handlet den opp 44% til 16. Gratulerer.
 
-/ DEN 3.JANUAR 2018 vil MiFID II være i effekt. Det betyr at meglerhus ikke lenger kan gi analyser gratis til kunder i bytte mot kurtasje. Nå må kundene selv abonnere eller betale for analysetjenesten. Det blir svært spennende å se hvordan dette slår ut. Ingen fondsforvaltere gidder å betale for 11 ulike analyser av Statoil, og nå må analysene markedsføres på en annen måte. Jeg vet at det beveger seg mye ute i meglerhusene, men til syvende og sist er de kanskje uavhengige spotifyløsninger som stikker av med seieren. Det kan fort være norske Huddlestock som kjøpte opp Islero i mai måned. De skal tilby europas største varelager av selskapsanalyser og strategirapporter.

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer