Morgenrapport Fredag

Ingen løft i markedet det siste døgnet, og det kan bety at vi må vente enda lengre før vi går inn igjen. Hele spillet når markedet faller er naturligvis å vente til vi får tegn til at selgerne er ferdige, og da gjelder det å ikke være for tidlig ute. Nikkei faller -1.6% i natt, men jeg er ikke så sikker på at vi får et dypt fall i Europa ettersom vi gjorde unna litt i går. De fleste venter nå på Bernanke fra Jackson Hole, og det vil kunne gi støtte til fallende kurser…

-/ ET VIKTIG POENG fra en større trader i markedet i går: Obligasjonsmarkedet er plutselig brennhot, og det blir hentet inn mye penger. Aker hentet 1 mrd. Og i går hentet Cermaq 600 mill. Noen av de pengene hadde alternativt vært i aksjemarkedet, og derfor vil børsen lide når det er store transaksjoner i obligasjonsmarkedet. Dessverre.

-/ HYUNDAI har vunnet en stor kontrakt i Moho North utenfor Kongo, og her spekuleres de i om Aker Solutions blir en viktig underleverandør. Får de full pott, kan det bety 3 mrd. Kr. Aksjen holder seg sterkt til tross for svakt totalmarkedet.

-/ KINA BLIR ANKLAGET for å dumpe billige solcellepaneler i Europa, og nå går Tyskland til angrep med krav om innstramminger. Hvis de lykkes med å stabilisere markedet, kan det være positivt for REC. Dette ligger dog litt frem i tid.

-/ NÅ SER DET UT til at man enes om en konsensus på BWO rapporten i går. Riktignok etter den gjorde en skarp U sving intradag, og endte ned –10%. Pareto og DNB nedjusterer prismålet på aksjen med 1-1.5 kr.

-/ STORT FALL I LØPET av uken, til tross for spennende produktlansering om får dager. Nokia har tradet fra 23 SEK til 18.60 SEK fra Tirsdag til i dag. De har en stor lanseringsdag med Microsoft neste onsdag. Aksjen kan bli et kjøp snart. Vi får følge med, akkurat nå er det litt “knife catching”…

-/ 12. SEPTEMBER kommer European Comission sitt forslag til sentralisering av makt over europeiske banker. Planen er å gi ECB full autoritet, noe som kan fjerne bankrisiko i utsatte land. Dette fjerner et stort usikkerhetsmoment.

Følg med på www.nordnetbloggen.no etter lunch, så skal vi se om markedet har stabilisert seg og det kan være lurt å sette penger i arbeid…

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer