Morgenrapport Fredag

I følge overskriftene steg markedet det siste døgnet fordi “Merkel støtter Eurosamarbeidet”. Jeg var ikke klar over at hun hadde vinglet en eneste gang i det spørsmålet, og hvorfor er det derfor en overraskelse at europas største EU tilhenger fortsetter å si det samme hun har sagt i alle sine år som statsminister i Tyskland? Markedet stiger fordi risikoen rundt gjeldsproblematikken i Europa minsker, men det ble utløst av EU toppmøte i Mai/Juni.

Nå trekker August mot slutten, og det betyr at ferien i USA, Europa og UK snart er ferdig. Fondsforvalterne kommer tilbake på jobb og finner de største indeksene i verden ca +10% høyere enn hvor de forlot dem. Det er godt mulig det er så enkelt at mange blir tvunget til å “løpe etter”, og det kan dytte kursene videre opp.

-/ DNB MENER produktlanseringen til Algeta kommer til å bli forsinket til tross for at fabrikken nå er ferdig. De har tidligere uttalt at Q2 2013 er “launch date”, men dette virker nå optimistisk. Slike selskaper er spennende i oppbygningen til å bli en produsent/selger av et produkt, for da selges aksjen på “tro, håp og kjærlighet”, etterpå pleier det å bli mindre spenstig prising ettersom “tro, håp og kjærlighet” forlater aksjen. Vi er nok ikke helt der enda, men når de første salgstallene kommer inn skal du se at aksjonærmassen har forandret seg betraktelig.

-/ DET ER SIKKERT morsomt å signere en kontrakt på $600 mill, og det er akkurat hva SUBC har gjort utenfor Angola/Congo. Oppstart er ikke før sent i 2014, så det er ikke sikkert kursen drar seg til, men de fyller opp ordrebacklogen, og det er bullish.

-/ OVER DE NESTE TO MÅNEDENE kommer resultater fra 3 prøveboringer i nordsjøen, der DETNOR har eierandeler. Sparebanken 1 Markets mener det kan ligge 20 kr oppside i aksjen hvis de finner olje og kvaliteten er god. Det er ventet to resultater tidlig i September. Morsomt med triggere, og man skal ikke se bort fra at aksjen går i forkant. Buy on rumour, sell on fact…

-/ SELV OM JEG ER BULLISH til aksjemarkedet akkurat nå, så bekymrer stigende matpriser meg. Dette er noe revolusjoner er laget av, men også en stor ødelegger av GDP vekst. Høye matpriser, gjør at folk må bortprioritere andre innkjøp. Forrige gang vi opplevde en “spike” i matprisene, sendte det amerikansk GDP vekst ned til null.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer