Morgenrapport Fredag

Ingen grunn til å miste motet, Shanghai indeksen er kun ned  –0.1% etter dårligere eksporttall fra Kina. Det var ventet “year on year” vekst på 8%, men realiteten var 1%. Det kan jo selvfølgelig føre til en slapp børsdag inn i helgen, men som de andre røde dagene, er det mest sannsynlig bare en kjøpsmulighet. Du merker godt når dette markedet skifter karakter og det er på tide å selge, men det er ikke nå. Følg volumet!

-/ SPILLSELSKAPET Funcom kom i dag med sin første oppdatering etter lanseringen av spillet The Secret World. Ledelsen skylder på dårlig pressedekning og lav “Metascore” på MetaCritic (en spillside). Jeg har nevnt det tidligere, men de råeste traderne av denne aksjen er spillerne selv, som er godt inne i denne “verden” og skjønner hva som gjør spillet til en suksess eller ikke. De skjønnte det på lanseringsdagen, og etter det har aksjen halvert seg på 5 uker.

-/ I DAG KOMMER USDA rapporten, og det vil selvfølgelig påvirke YARA. Det store spørsmålet er hvor mye de kutter høstingen av korn, hvete og soyabønner. Det spekuleres i at kornavlingen må kuttes ytterligere –16%. Denne tørken kan føre til vedvarende høye matpriser (lagrene er på 4 års lav), og økt fokus på agriaksjer.

-/ DET FOLKEKJÆRE uttrykket at “over tid” vil aksjemarkedet slå andre investeringer må defineres nærmere. Var du investor på Athen Stock Exchange for 5 år siden er porteføljen din ned –85%. Neste like mye som REC og Frontline aksjonærene her hjemme…

-/ FONDSELSKAPET Fidelity er førstemann ut, med aktivt forvaltede ETF’er. De eksisterende “exchange traded funds”(fond du kjøper over børsen, som en vanlig aksje) replikerer gjerne en indeks eller en råvare, men nå kommer produktene der stjerneforvaltere bestemmer porteføljesammensetningen. Vinneren er kunden som billigere kan kjøpe og selge andeler, taperen er fondsselgerne som har skodd seg på 1-1.5% tegningshonorar.

-/ FÅR MAN LEDIG TID i dag eller i helgen, anbefaler jeg denne lange artikkelen som er pre publisert fra Wired sin September utgave, og handler om “Algoritmehandel på Wall Street”.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer