Morgenrapport Fredag

Sluskete børshandel i Asia, men jeg forventer ingen panikk i Europa før arbeidstallene kl 13.30. Som jeg skrev på bloggen i går, hadde jeg begynt å putte penger i markedet både i går og i dag på røde kurser. Jeg er uenig i flere av de negative overskrifter i finanspressen om FED og ECB møtene, og synes en analytiker hos Jeffries sa det best:

In the end, both Ben and Mario did NOT disappoint. They delivered strong messages that show explicit intent to provide aggressive accommodation in the event economic conditions do not improve, or worse, deteriorate further. To be sure, there were no “tangible” preemptive strikes, but the Fed and ECB laid out very clear plans for the rest of the year

Kl 13.30 i dag kommer non-farm payrolls tallene for juli, og det er store sprik i forventningene. Lavest ligger Deutsche Bank på 75k nye jobber, mens Morgan Stanley ligger på 110k, og høyeste (outlier) er Societe Generale med 165k nye jobber. Snittet ligger på ca 100k. Jeg har lest flere ulike argumenter på hvorfor jobbtallene skal komme inn bra eller dårlig, men bruker man litt sunn fornuft kan jeg vanskelig se at Juli er den måneden man ansetter folk. Vanligvis fyller man opp arbeidstokken i mai eller etter sommerferien… Et godt tall i dag vil derfor være ekstra bullish i mine øyne, men skal man følge dette resonemmentet er det mest sannsynlig at tallet kommer inn i lden avere enden av intervallet!

I mitt hode vil et tall mellom 60k og 100k ikke påvirke markedet i noen retning, mens over og under den spreaden vil skremme investorene inn i enten frykt eller jubel.

-/ HVIS DU HÅPET at det snart kom en trade i RCL, må jeg skuffe deg; Billettprisene for Cruisereiser er uforandret fra Juli til August, og ned 0.6% fra i fjor. Gjesp.

-/ ALLE VET AT opplaget til papiravisene faller år for år, og svekker etterspørselen etter papir. Dette har ført til at Norske Skog, som for 4 år siden handlet over 50 kr, nå sliter med å holde seg over 5 kr. Lyspunktet har dog vært blad/magasin bransjen, men nå har dette segmentet også gått utenfor stuper. Salg til bladbransjen var ned –18% i første halvår 2012 i følge Norske Skog sine kvartalstall i går.

Hva skal man se på for en opptur i ettermiddag eller neste uke? Seismikk sektoren har vært brennhot med sterke tall fra PGS, TGS og Polarcus. Visibiliteten er god, og samtlige økte guidingen. Jeg tror det vil komme raskere penger inn i disse aksjene når totalmarkedet løfter igjen.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer