Morgenrapport Fredag

Wall Street var preget av røde tall i går, etter en kraftig oppgang på onsdag. De asiatiske børsene handler blandet, uten store nyheter. Det kan se ut som vi går inn i fredagen uten noen form for momentum den ene eller andre veien. Det vil ikke overraske meg om dette blir en stille dag.

I neste uke kan indeksene løfte seg igjen, men mitt syn på mellomlang sikt er at vi kommer til å oppleve press ovenfra de neste månedene. Jeg tror også oljeprisen skal mye lenger ned: OPEC skal begynner å konkurrere på volum, ikke bare pris. Nedstegning av kapasitet i USA tar lengre tid enn ventet. 

-/ STORBANKEN HSBC mener rallyet i dollaren har nådd sitt klimaks. De har sett på ulike oppgangsperioder siden 1970 tallet, og mener vi ligger over historisk snitt i stigningsprosenter. I tillegg mener de at så fort stimulipakken til ECB får virke, kan vi se økt etterspørsel etter euroen igjen. Alt er mulig, men akkurat nå er storyen sterk på dollaren (de hever renten snart) og svakere euro (Mario Draghi sin bazooka).

-/ RIGGAKSJENE gav tilbake mesteparten av onsdagens kursoppgang i går, etter at oljeprisen snudde ned igjen. Når man ser Transocean & Co stige 8%, for deretter å falle 7% dagen etterpå, kan det fortelle oss at shortinteressen i sektoren er stor. Shortselgere kjøper ofte i panikk hvis de blir overrasket, og på onsdag var det dollarfallet som satte en støkk i markedet. Det var glemt i går, da riggaksjene ble kastet ut igjen.

-/ SEISMIKKAKSJEN Polarcus falt 9% i går, og har halvert seg i Mars måned. Da hjelper det nok lite med en 25 dagers kontrakt på seismikkskyting, som de meldte i dag.

-/ I GÅR STENGTE boken i Nordic Nanovector, og resultatet ble 500 millioner friske kroner i egenkapital på kurs 32 kroner. Prisen var i øverste enden av intervallet, og hele 91% gikk til institusjonelle investorer og de resterende 9% til privatkundene. Jeg tipper at handelsvolumet og aktiviteten i denne aksjen kommer til å være svært laber. De som tegnet i emisjonen kommer mest sannsynlig til å eie aksjen en stund, og tar man bort gründerne, er det svært liten fri flyt igjen.

-/ DENNE UNGE mannen plasserte et Ikeamaleri til under hundrelappen på en kunsutstilling, og spurte gjestene hva de trodde det var verdt. Ett av forslagene var 1.8 millioner pund…

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer