Morgenrapport Fredag

Tidligere i år skrev jeg om GDP veksten i Kina, og hvor stor forskjell det er på 8-10% intervallet, sammelignet med 6-8% og effekten det vil ha på eiendomsmarkedet, råvareindustrien og spesielt tørrbulkshipping. I dag kom GDP tallene for første halvår, og det ligger an til en årlig vekst på 7.8%, ventet var 8.1%. Det er dårlig nytt, gjett hva veksten var i fjor på samme tidspunkt?… 9.6%

Noen vil argumentere med at 7.8% fortsatt er bra, og det er nok riktig, men litt flåsete sagt: Hvis de ikke klarte å “lyve” på seg mer enn 7.8% vekst betyr det kanskje at den reelle veksten er enda lavere.

Markedet blir dog ikke skremt i dag, og det er det viktigste for oss her hjemme, ettersom svært få har direkte aksjeinvesteringer i Kina. “Risk assets” beveger seg opp i forkant av dagens viktigte kvartalstall. S&P 500 Futures er opp 0.4%. Jeg er fortsatt bullish til markedet, men det dårlige volumet er en stor utfordring.

-/ KL 13.00 I DAG er det verdt å følge med i markedet, for da kommer de aller viktigste banktallene, nemlig JP Morgan. Det er ventet at de klarer å forteller hvor stort tradingtapet ble etter “london whale” episoden, og analytikerne mener de havner på et tap på $5 mrd. Det er også ventet at de kommuniserer en inntjening i år på $4.1 per aksje, noe som gir ca 11.5% avkastning når aksjen ligger på $34 . PE på 8.5? Ikke dyr prising for verdens største bank, med operasjoner i alle segmenter.

-/ LANDSDOWNE PARTNERS, Europas største hedgefond med fokus på aksjer, mener LIBOR skandalen ikke vil få en stor effekt på bankvesenet og de involverte bankene. Til tross for all kynisme i verden sliter jeg med å se at myndighetene sparker ben på bankene de har prøvd å bygge opp etter 2008 uansett hva grunnen er. Det er synd å si det, men de er rett og slett fredet for øyeblikket. De får bøter, men de overlever.

-/ OFTE MÅ man lese kvartalsrapporten nøye eller i hvert fall mellom linjene, og det har en analytiker gjort på Norwegian. Han oppdaget at de snakket opp kapasitetsveksten i år. Fra tidligere 15% til OVER 15%. Samme analytiker opererer nå med 17.5%. Dette er gode nyheter, og med lavere kost, forhåpentligvis ingen streik, vil neste kvartal bli mye bedre. Kanskje på tide å plukke inn denne for alvor. Den traff nesten 110 kr i går, og det er 8 kr ned på to dager.

-/ HVERT ÅR arrangerer Allen & Co, en investeringsbank med hovedfokus på teknologi, media og underholdning, en årlig tech konferanse i Sun Valley. Glem politikere og andre posører på f.eks Bildenberg konferansen, det er denne som gjelder hvis du er opptatt av fremtiden. Sjekk ut hvordan MarketWatch bruker sosiale medier i “storytelling” av denne konferansen. Lett underholdning på en fredag.

-/ ET SPENNENDE norsk IT selskap er Nordic Semiconductor, som lager trådløs teknologi for trådløsoverføring innen et kort område. De har vært verdensledende på f.eks trådløse tastatur, men ettersom PC salget faller har de vridd over på andre markedsegmenter. De opplever nå en stor vekst i sport, der de har Nike + som hjelper løpeskoen din å kommunisere med digitale enheter (no alle selvfølgelig må ha!?), og snart kommer det en revolusjon innen fjernkontroller til TV. Hva tror dere skjer når internett blir fullintegrert i TV? Det kreves større overføringshastighet, og her er NOD best. Selskapet la frem tall i dag, og de bedrer marginene sine, noe som smaker godt for investorene. Forøvrig kan du møte selskapet hos Nordnet den 21. August, der jeg vil lede en tre timers aksjekveld.

Ettersom jeg får ca 200 mails i retur hver morgen, med bedskjed om ferieavikling, føler jeg det er riktig tidspunkt til å ta 2 uker fri selv.

Fra mandag vil det ikke komme morgenrapport, men jeg kommer til å poste innlegg på  www.nordnetbloggen.no når det skjer større ting i markedet. Jeg er tilbake mandag 30. Juli.

Lurer dere på når innlegg blir publisert? Følg meg på Twitter eller på Facebook, så får dere melding i newsfeeden deres.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer