Morgenrapport Fredag

I dag er det jobbtall (non-farm payrolls), og den siste store indikatoren på arbeidsmarkedet før FED møtes i slutten av Juli. Skulle tallene bli dårlige, er det en stor sjanse for at det kan bli kommunisert en ny stimulipakke (QE3) fra Ben Bernanke. Antall nye arbeidsplasser forrige måned, var laveste på et helt år. Hvis vi ser på utviklingen i år, er trenden lite hyggelig lesning:

Jan  277k

Feb 254k

Mars 143k

April 77k

Mai 69k

Forventningene til Junitallene ligger i spennet 35k til 165k, men jeg vil si at alt over 69k (Mai tallene) vil være bra og under skuffende. Konsensusestimatet ligger på rundt 100k.

Totalmarkedet vil være flatt og kjedelig i forkant, og jeg vet at mange ble “skuffet” i går da rentenedsettelsene i Kina og EU ikke gav noen merkbar positiv effekt. Personlig mener jeg markedet korrigerte etter en fin opptur, og nå trenger vi bare å få arbeidstallene ut av verden slik at man kan kjøpe aksjer igjen.

-/ OLJEINDUSTRIENS LANDSFORENING har planlagt lockout på nøkkelansatte i Nordsjøen, slik at store deler av produksjonen bli lammet, fra neste Tirsdag. Det er et mottrek streiken i håp om snarlig lønnsnemd. Norge leverer 20% av gassleveransene til Europa, og en nedstegning vil være alvorlig. Dette kan telle negativt for Statoil, ettersom en lønnsnemd ikke kommer før etter at en lockout eventuelt er iverksatt, ergo kun negative spekulasjoner frem til tirsdag/onsdag neste uke.

-/ EN AKSJE SOM har gått mot markedet de siste dagene er Kongsberg Automotive. 12. Juli, som er torsdag neste uke, legger selskapet frem andrekvartalstall og det forventes flat utvikling fra førstekvartal. Det behøver ikke bety mye, men aksjen lå 50% høyere i førstekvartal, og nå handler den på en forventet PE for 2012 på 3.5. Det er lavt.

-/ HVIS DU BLE IVRIG når du leste forrige punkt, kan du kjøle deg ned med dagens nedgradering av BMW og bilsektoren fra Morgan Stanley. De er svakere etterspørsel i Europa, og mener det kan komme flere nedgraderinger. Spillet blir å kjøpe KOA hvis den faller på denne nedgraderingen, men før de legger frem tall.

-/ RUNDT LUNCH TIDER I dag skal jeg publisere et innlegg om LIBOR skandalen, og hvor alvorlig dette kan bli for de involverte partene.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer