Morgenrapport Fredag

Den japanske sentralbanken overrasket markedet med å utvide obligasjonskjøpene sine til å inkludere alle tidserier frem til 10 års lånetid. Det førte til et rally i obligasjonsmarkede, noe som presset renten på 10 åringen under 0.4%. Aksjemarkedet elsket dette, og sendte Nikkei indeksen opp 4%. De europeiske motpartene ligger an til å åpne 1.5% høyere, og nå blåser vi siste rest av shortposisjoner fra korreksjonen forrige uke. Nå øker også presset på ECB…

I tillegg har Ukraina og Russland blitt enige om gjenopptagelse av gasselvereanser. Normalisering her, kan bety at vi nærmer oss lettelser i sanksjonene fra vesten. En opphevelse av det russiske lakseimportforbudet vil naturligvis være bullish for norske oppdrettsaksjer.

 

-/ AASULV TVEITEREID og Kristoffer Stensrud har mistet troen på oilservice, og tror ikke sektoren kommer tilbake. Tveitereid tror heller på at skiferrevolusjonen vil fortsette, og skape vedvarende lav oljepris. Ganske ufarlig påstand nå som oljeprisen er ned $30…

-/ ALT ER TYDELIGVIS IKKE NATTA: Archer leverte akkurat dobbelt så mye på bunnlinjen som analytikerne forventet. Det var ventet $6 millioner, mens de leverte $13.3 millioner.

-/ EN AV DE store bullstoryene de siste to årene, har vært LNG eksport. Liquefied Natural Gas. Nå seiler de inn i motvind, fordi oljeprisen har blitt så lav at LNG blir mindre konkurransedyktig. I tillegg har Ukraina og Russland blitt enige om gassleveranser igjen, noe som fjerne litt av etterspørselen av amerikansk gass til det europeiske kontinentet. Kjedelig for Trøim, som har satset stort på Golar LNG.

-/ FREDAGSLESNING må være opprullingen av IT prosjektene i NAV. Nå har de leid inn konsulentbyrået McKinsey til å skrive en rapport om den store konsulentbruken i IT prosjektene de ikke har kommet i mål med. You culdn’t make this shit up.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer