Miljøspørsmål prioriteres i Kina

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

De asiatiske markedene beveget seg sidelengs i desember. Carnegie Asia steg i verdi med 1,0 % i løpet av måneden.

Partikongressen i Kina i oktober var en medvirkende faktor til månedens aksjeoppgang, men deretter avtok den positive nyhetsstrømmen.

Rapporteringssesongen i Kina har vært svært sterk. Flere selskaper la fram overraskende gode resultater. Alibabas fortjeneste steg med 60 %. Tencent økte fortjenesten med 45 % takket være økte inntekter fra mobile nettspill og annonser.

Kinas regjering startet på en innstramming av kredittmarkedet, og dette første til høyere obligasjonsrenter. Nye regler for fast eiendom og for kinesiske aksjeinvesteringer på Hongkong-børsen har også blitt tolket som negative signaler den siste tiden. Det indiske markedet manglet også futt i november grunnet mangel på nyheter. I midten av desember får vi vite om BJP og statsminister Narendra Modi beholder makten i delstaten Gujarat etter valget. Dette styrer utviklingen på kort sikt.

I løpet av måneden reduserte Carnegie Asia eksponeringen mot teknologiselskaper i Kina og Taiwan. Etter en kraftig økning i løpet av året er flere selskaper etter vår mening priset vel høyt. Samtidig er markedet bekymret for at Apples nylanserte smarttelefoner ikke selger godt nok. Fondet reduserte derfor posisjonene i Alibaba Group, Tencent Holdings og Sunny Optical.

I Taiwan solgte fondet beholdningen i Hon Hai. Carnegie Asia kjøpte i stedet Chroma ATE, som produserer testutstyr for halvlederindustrien. Fondet har dessuten investert i ASM Pacific – en annen utstyrsprodusent for halvlederindustrien. Det ble også foretatt nye investeringer i Sunny Friend Environment. Selskapet driver anlegg for håndtering av næringsavfall i Taiwan og Kina. Etter partikongressen har Kina begynt å gi prioritet til miljøspørsmål.

Fondet solgte hele posisjonen i Astra International og Ultratech Cement. I India investerte vi i PC Jeweller, som produserer gull og juvelsmykker og har et eget forhandlernettverk. I Thailand kjøpte vi Central Plaza Hotel, som driver hotell- og restaurantvirksomhet.

Carnegie Fonder
Carnegie FonderPartner
Fondsforvalter

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer